Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
МАЧВАНСКО СТОЧАРСТВО ПОТВРЂУЈЕ КВАЛИТЕТ

“ОКТАВИЈА ДВА” ПОНОВО ПРВА

Крава Милана Бојчића, угледног пољопривредника из Дубља “Октавија два”, сименталске расе, поново је победила на недавно одржаној, седмој општинској изложби говеда и оваца на сточној пијаци у Богатићу. Овим је настављена добра традиција Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић, да промовише сточарство и колико-толико помогне сточарима у незавидној економској ситуацији у којој су се нашли.
Шампионка изложбе изборила је ласкаву титулу у великој конкуренцији, што је и својеврстан доказ да мачвански сточари не одустају лако од производње без обзира на евидентну кризу и огромне проблеме како у пласману, тако наплати млека с једне те скупој исхрани својих љубимица с друге стране. А квалитетна исхрана је један од основних предуслова напредне производње.
“Октавија два”, отељена је у октобру 2010. године. Отац јој је бик Румба, а мајка “Октавија један”, по којој је добила име. Други пут побеђује на изложби у Богатићу, а у једној лактацији даје близу 6.000 килограма млека. Овдашњи ветеринари, слажу се у оцени да је овим на најбољи начин потврђена доминација сименталске расе говеда у овом крају.
Љ.Ђ.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa