Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРЕЧИШЋАВАЊЕ ОТПАДНИХ ВОДА

ПРОЈЕКАТ ПО ЕВРОПСКИМ СТАНДАРДИМА

Почетком следеће године биће пуштено у рад Постројење за пречишћавање отпадних вода
Инвестиција вредна скоро 20 милиона евра, ускоро ће показати своју оправданост. Изградњом и пуштањем у рад Постројења за пречишћавање отпадних вода Шабац ће имати најмодернији објекат ове врсте у Србији. Циљ Градске управе је да град и река Сава буди чисти, рекао је приликом посете градилишту градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, и додао да је Европска унија, која је сарадник у реализацији програма, ово градилиште сврстала у ред приоритетних инвестиционих пројеката у Србији.
- Ово постројење по свом значају и обиму заслужује посебну пажњу. Шабац ће добити једно од најмодернијих постројења за пречишћавање отпадних вода. Најзад ће све комуналне воде отићи пречишћене у реку Саву. Град Шабац брини о заштити животне средине и заједно са европским партнерима, са Европском унијом, успео је да дође до тога да имамо завршену прва фазу пројекта, чиме ће постројење бити пуштено у рад. Очекујемо да се то догоди у марту следеће године, рекао је градоначелник Шапца.
Постројење за пречишћавање отпадних вода налази се иза комплекса фирме „Бели лимови“, а планирано је да следеће године буде пуштено у рад.
- По завршетку радова креће обука људства, након чега ће уследити пуштање у пробни рад. Остало је да се уради и линија за муљ, а тај пројекат ће град Шабац, заједно са републичком Дирекцијом за воде, реализовати током 2016/2017. године, истакао је директор ЈКП „Водовод“ Александар Продановић.
Пројекат вредан 20 милиона евра финансирала је Европска унија. Највећи део средстава обезбеђен је кроз „ИПА“ предприступне фондове.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa