Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
РАЗГОВОРИ ГРАДОНАЧЕЛНИКА СА ПРИВРЕДНИЦИМА

ПОДРШКА МАЛОЈ ПРИВРЕДИ

Посете градоначелника Шапца успешним предузећима на подручју града настављене су прошле недеље
Предузеће „Савро“ основано је пре 15 година. Иако је примарна производња у почетку била окренута ка изради специјалних машина за обраду дрвета, тржишни захтеви су условили да се обим делатности прошири, што се испоставило као добар пословни потез.
- Озбиљније и интензивније се бавимо производњом од 2008. године. Поред производње челичних конструкција, која је основна делатност, бавимо се монтажом панела. Наша ужа специјалност је реконструкција бензинских пумпи. Осим у Шапцу, радимо у Београду и Новом Саду. Тренутно имамо 19 стално запослених радника, а због природе посла често ангажујемо људе и на одређено време, рекао је шеф производње предузећа „Савро“ Миодраг Васић.
Ово предузеће прошлог четвртка посетио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Том приликом, он је нагласио важност рада малих и средњих предузећа за привреду сваког града.
- Овакве фирме су добар пример како треба градити сопствени, приватни бизнис. Мала фирма са стабилним бројем запослених и редовним годишњим обртом, пример је стабилног пословања. Са руководством предузећа разговарао сам о могућности проширења посла и запошљавања нових људи, као и о улози коју у њиховом напретку може имати град Шабац. Врата Градске управе су увек отворена за наше приведнике, поручио је градоначелник Зеленовић.
Градоначелник Шапца посетио је и фирму „Дуга-ЕЛ“, која се такође налази у Индустријској зони. Ова фирма успешно послује од 1993. године, извози у земље региона а има веома широку палету производа.
- Бавимо се израдом светлећих реклама, продајом лексана, алубонд фасада, прављењем билборда и облагањем бензинских пумпи. Тренутно запошљавамо 15 радника. Упркос кризи, пословање је за сада стабилно. Планирамо и проширење производње, али то у великој мери зависи од тржишта и других спољних фактора, рекао је директор фирме „Дуга-ЕЛ“ Душко Павловић.
Мала и средња предузећа представљају карике развоја привреде Шапца. Дугогодишња, неретко и вишедеценијска успешност ових привредних субјеката потврда су стабилног функционисања ових предузећа, истакао је градоначелник Шапца приликом посете.
М.С.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa