Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
уреЂаји за пријем дигиталног телевизијског сигнала

ТВ ПРОГРАМ ПОНОВО ДОСТУПАН

Град Шабац је посредством Центра за социјални рад и градских повереника у сеоским месним заједницама почео поделу 180 СТБ уређаја социјално угроженом становништву који нису корисници неког од облика социјалне помоћи. Реч је уређајима за пријем дигиталног телевизијског сигнала.
Милан Васић, директор Центра за социјални рад Шабац, објаснио је да је ова установа у име Министарства рада, запошљавања, борачких и социјалних питања поделила 1320 СТБ уређаја лицима који су корисници новчане социјалне помоћи или туђе неге и помоћи. Они су на основу тог права, остварили могућност да добију и бесплатне СТБ уређаје.
- Данас почињемо акцију поделе апарата оним мештанима који нису остварили право по том основу, а налазе се у лошим социјално-економским приликама. Око 180 суграђана се обратило повереницима у свим месним заједницама, тако да је одатле потекла иницијатива за ову акцију. Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је подржао ову иницијативу, а Градска управа набавила СТБ уређаје. Центар за социјални рад је донео решења, и уз помоћ повереника спроводи акцију, рекао је Милан Васић.
Маријана Лукић, градски повереник у Штитару, навела је да је у овој месној заједници добила три захтева за уређаје и да су сва три захтева одобрена. Она је истакла да је веома задовољна што је посредством сервиса градских повереника у прилици да учини нешто корисно за мештане Штитара.
Драгољуб Гајић, један од мештана Штитара који је добило бесплатан СТБ пакет, захвалио је Градској управи града Шапца и градоначелнику што су им омогућили да поново гледају телевизијски програм. Како је казао, од маја, од када је искључен аналогни ТВ сигнал, остао је без могућности да прати ТВ програм.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa