Инфо

10. септембар 2015.10. сеп 2015.
Отворена сензорна соба за децу и младе

НЕОСПОРНО ПРАВО НА СРЕЋУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је прошле суботе у Установи за децу и младе „Шабац“ сензорну собу намењену деци и омладини са поремећајем сензорне интеграције. Уређење сензорне собе у тој установи, која се налази у оквиру Центра за социјални рад, покренуто је на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и ЕПС, који је за опремање собе издвојио милион динара.
Вулин је након отварања сензорне собе рекао да тај простор треба да побољша преостале способности те деце и омладине.
- Не можете наћи бољи и лепши поклон, нема бољег терапијског средства за њих и од данас је могуће учинити њихов живот бољим, рекао је Вулин.
Он је захвалио представницима ЕПС што су део свог профита инвестирали за те намене и позвао и остале компаније у Србији да пођу истим путем и део свог профита инвестирају у заједницу и намене је онима којима је заиста потребна помоћ. Вулин је додао да држава од ове деце није окренула главу, нити дигла руке.
- Србија не диже руке ни од једног свог члана, ни најслабијег, ни најјачег. За нас свако у друштву има право на живот и потребу за срећом, казао је Вулин и позвао грађане да буду хумани према свим члановима нашег друштва и помогну онима којима је најтеже.
Вулин је рекао и да не би смели да заборавимо ниједно дете, како у Шапцу, тако и у Београду, Новом Саду или било ком другом граду, те да би локалне заједнице требало такође да учине напоре у том правцу, као и да се заједнички помогне родитељима деце којима је помоћ потребна.
Вулин је захвалио представицима локалне самоуправе, особљу које ради са децом, истичући да њихов посао није лак, а да они према њима свакодневно показују пажњу, љубав и нежност.
Директор Центра за социјални рад Милан Васић рекао је да ће 25. септембра бити организована обука за раднике те установе, како би се корисницима омогућило коришћење сензорне собе. Он је рекао да ће за сада та услуга бити доступна деци и омладини која живе у дому, потом и корисницима дневног боравка, а да ће се размотрити и проширење услуге на остале суграђане којима је помоћ потребна.
Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић захвалио је Министарству и ЕПС, истичући да је могућност коришћења сензорне собе додатна услуга, која ће допринети да корисници побољшају своје визуелне и социјалне карактеристике. Како је казао, на тај начин ће им се олакшати свакодневни живот, а помоћи ће и њиховим родитељима, да се растерете.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa