Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
Савез параплегиЧара и квадриплегиЧара Србије

ЗАПАЖЕНИ РЕЗУЛТАТИ ШАПЧАНА

Завршена најпосећенија манифестација особа са инвалидитетом у Србији
Савез параплегичара и квадриплегичара Србије реализовао је своју традиционалну манифестацију под називома „СЕНИ 23. РСИ“ од 14.-16. септембра на теренима хотела „Језеро“ и у Бору као део својих програмских активности у 2015. години.
Особе са повређеном кичменом мождином (за кретање користе инвалидска колица или неко друго помагало) два дана су се такмичили у стрељаштву, стоном тенису, атлетици (тробој), пикаду и шаху. Ова најпосећенија манифестација особа са инвалидитетом у Србији је окупила 138 такмичара и асистената. Учешће су у оквиру регионалне сарадње узеле и екипе Федерација БиХ, Македоније, а скупу су присуствовали и представници Словеније.
Игре је отворио Марко Николоски, члан општинског већа Бора задужен за спорт и омладину уз присуство чланова општинског већа, представника „ИнПхарм“ Зорана Перића, представника ЦСЖИ Бор и других.
У атлетском тробоју (бацање копља, диска, кугле-чуњ) као најтежој дисциплини учествовало је 85 такмичара а у овом тренутку најспремнији су били такмичари из удружења параплегичара и квадриплегичара (УПИК) Смедерево, Зрењанин и Шабац у конкуренцији жена а код мушкараца УПИК Београд, Шабац и Чачак. Слични резултати су постигнути и у осталим дисциплинама па је пехар свеукупног победника подигао капитен екипе УПИК Смедерево Ненад Митровић другу годину заредом.
Манифестацију су омогућили: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, „ИнПхарм“ Београд „Грундфос“ Инђија, „ОттоБоцк“ Крагујевац, „Бауерфинд“ и „Ортопедија Нови живот“ из Београда, хотел „Језеро“ Борско језеро.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa