Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
КАЈАК КЛУБ “ЗОРКА”

МИЛИНКОВИЋУ СРЕБРО

Бојан Милинковић, јуниор КК „Зорка“ Шабац освојио је друго место на Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре које је одржано од 17. - 20. септембра у Браскову код румунског града Питештија. У веома узбудљивој трци јуниора, у кајаку једноседу на 200 метара, победио је Шпанац Гомез, који је био бржи за само 128 хиљадитих делова секунде од нашег Милинковића. Освајањем бронзане медаље, овогодишњи првак Србије у К-1 200 метара, у потпуности је оправдао поверење државног селектора.
Сребрну медаљу освојио је и Марко Драгосављевић у тандему са Луком Карановићем (Б. Паланка), у конкуренцији млађих сениора, у трци кајака двоседа на 200 метара. У овој напетој и узбудљивој трци, првих шест посада прошло је кроз циљ у размаку од 48 стотинки. Злато су освојили Пољаци, а бронзу Италијани.
За Репрезентацију Србије, на овом првенству, веслали су две финалне трке на 1.000 метара Урош Митјев и Драган Ханчовски. У трци кајака двоседа освојили су пето место, док у трци четвераца са Болтићем (Војводина) и Векићем (Б. Паланка) били седми.
Са четири освојене медаље (три сребрне и једна бронзана) Репрезентација Србије изједначила је рекорд шампионата из 2012. године у Монтемор О Вељу.
А. Ђенадић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa