Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
У Трци Града Шапца

НАЈБРЖИ ИЛЕ ДЕ ФРАНЦЕ

Освајач Костолца, Шабачке миље, после Вукојевића, велику радост донео и породици Хоповац. Узбудљиве и добре – како налаже епитет најбољих трка
Упркос слабој киши, најавама метеоролога да ће бити јача, кошаркашком полуфиналу и предвашарском расположењу, велики број љубитеља коњичког спорта окупио се уочи Мале Госпојине на Шабачком хиподрому. Трке много узбудљивије него што о томе сведоче маргине у званичним резултатима, оправдале су очекивања. Пехар најважнијег галопског надметања десетог тркачког дана одлази у Босну. Узео га је Иле Де Франце (Фарљад/Ирревоцабле), власништво Сакиба Хоповца, у тренингу код Мржљака, јахач Кристијан Њези. Више него убедљив у циљној равнини, син чувене Ирревоцабле, ождребљен и одгајен у дому Животе и Владе Вукојевића, освајач оба Костолца, Шабачке миље, други у Меморијалу краља и Купу Принца Павла ове године, истрчао је за победу у Трци Града Шапца, сигурно - пет дужина испред Мр Баса (Сњасцхбуцклер/Миа Мамма Миа), Шт. Бас, тренер Дуле Пајић, јахач Александар Шашић, у времену 2:02,3. У име града, који оправдава епитет мачванске престонице галопа, пехар је породици Хоповац уручио Немања Пајић, заменик градоначелника Шапца. У трци која носи име града, у плацу је, у добром друштву, било места још за Харрy Цаллахана (Индесатцхел/Миллсцент), Самре Хоповац и за прошлогодишњег победника Даласа (Главалкоур/Далила), власништво Ранковића, тренер Дуле Пајић, јахач Тика Вујковић.
У оба двогодачка окршаја, женској и мушкој трци, славио је Тика Вујковић, као тренер и јахач, најпре у седлу Калине Ладy (Главалкоур/Калифорнија), потом и у седлу Орнамента (Хоноуред Гуест/Орлеанка), вл. Ј. Томић. Даме су на 1.500 метара биле брже чак три секунде, па је време победнице, ћерке Главалкоура, било 1:34, 3 док је Орнамент исту дистанцу савладао у времену 1:37, 2. Био је ово дан Тике Вујковића, који је славио и у спринту на 1.000 метара у седлу Бурнера (Дасхинг Бладе/Бронислава), власнице Дејне Меј, у тренингу код Шендековића. Само једну дужину умакао је одличном Мистер Беату (Елецтриц Беат/Мерци Беауцоу), КК „Горска тим“, тренер Даница Колар, са Њезијем у седлу и истрчао одлично време 0:58,6.
У хандикапу на 1.800 метара, сигурно – четири дужине испред Реед Биллy-ја (Гилгамеш/Редцхете) стиже Огон (Дон’т Лосе/Ориноцо Флењ), власник и тренер Драган Љубомировић, јахач Горан Крстић, време 1:50, 4. Трећи је стигао Џамука (Јуст А Минер/Џинџер), Драгољуба Марковића са Шашићем у седлу, а четврти Диктат (Фарљад/ Долциссима) Емила Чалаковића, ког је јахао Радојевић.
У галопском надметању у сећање на једног од најуспешнијих галопера на овим просторима – Гилгамеша (Батсхооф/Тхе Стрид), на 1.000 метара, славила је његова ћерка Темпест, власништво Војина Рашића, тренер Зоран Лукић, јахач Жељко Илић, време 1:01,2. Најбржа у окршају на 1.300 била је Истра (Јуст А Минер/Иштар), власник Месара „Агропапук“, тренер Дуле Пајић, јахач Горан Крстић, време 1:20,4. Десети тркачки дан затворили су, традиционално, сулкаши – на 2.000 метара први је стигао Коцкар са Угљешићем у сулкама, друга је била Мала Муња Срђана Пајића, трећи Маракеш, возач Драган Живановић, четврти Лудвиг Ван Гиле.
Шабачки „Џокеј клуб“, са жељом да оживи хиподроме у окружењу, створи више прилике за надметање све већег броја галопера, после подршке у организацији Зобнатичких коњичких игара, пружиће помоћ у организацији трка и на хиподрому у Сремској Митровици, где ће 11. октобра трке бити одржане после две деценије паузе.
М. Мусић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa