Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
У ГАЛЕРИЈИ УДРУЖЕЊА „КРУГ 10“ ОТВОРЕНА ЈЕСЕЊА ИЗЛОЖБА СЛИКА

ШАПЦУ ЗА СЕЋАЊЕ

Желећи да у време „Чивијаде“ поделе са својим суграђанима уметничко виђење свога града сликари Удружења „Круг 10“ приредили су прошлог петка традиционалну Јесењу изложбу слика. Светлана Бурсаћ, Анђа Веселиновић, Ђована Гајић, Миодраг Гашић, Ђорђе Дакић, Љиљана Ђапић, Светлана Жегарац, Гордана Манојловић, Бранка Прокић и Жељко Рељић изложили су четрдесет четири рада средњег формата.
- Желели смо да када уђете у овај простор то буде улазак у један завијутак или можда безизлаз, ја не знам како ће ко доживети, уметничког доживљаја нашег града. Кад кажем уметник, мислим да то не буде претенциозно, морам да парафразирам нашег познатог Нобеловца Иву Андрића који је рекао да је уметник нека врста сумњивог лица, али не у Нушићевом смислу, него у смислу да су уметници, у нашем случају уметници у покушају, људи који стално у овој нашој стварности копају и траже нешто ново. Када то нешто ново, необично пронађу онда испостављају суштину или срж те наше стварности у којој ми јесмо, а да у ствари нисмо ни свесни да јесмо. Можда је ово наше виђење Шапца неки покушај нашег виђења, копања по фасадама града. Надам се да ће се отворити вама нешто више у односу на оно што сте унели када сте дошли - рекла је Љиљана Ђапић обраћајући се поштоваоцима њиховог рада.
Изложба „Шапцу за сећање“, која се може погледати до 1. октобра, представља својеврсну рекапитулацију претходних изложби ових вредних сликара надахнутих великом љубављу и ентузијазмом када је у питању ликовно стваралаштво.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa