Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ „ПУТУЈУЋЕ ПОЗОРИШТЕ ШОПАЛОВИЋ“

ПОБЕДА УМЕТНОСТИ НАД ЗЛОМ

Убедљива и надахнута глумачка игра читавог ансамбла Омладинског позоришта „Вожд“ Мишар, препуна сала Културног центра „Чукарица“, као и присуство великог броја еминентних стваралаца из света позоришта и уметности, обележили су прошлу среду која је била у знаку младих шабачких ентузијаста
Само месец дана после премијере у Дому културе у Мишару Аматерско позориште „Вожд“ Мишар у сарадњи са НДА „Весело мајмунче“ извело је представу „Путујуће позориште Шопаловић“ на сцени Културног центра „Чукарица“. Београдска публика прошле среде, 16. септембра, била је одушевљена храброшћу младих шабачких глумаца који су својом иновативношћу и ауторским радом унели у култну представу дашак нове визије старе тематике сагледане очима савременика.
- Гостовање на Чукарици остварено је уз помоћ Злате Фуртуле, организатора позоришне сцене КЦ „Чукарица“, и велике жеље да нас угосте и да управо на сцени њиховог Културног центра „Шопаловићи“ заблистају под светлима београдских рефлектора и пред београдском публиком. Препуна сала чукаричког Културног центра, у којој је било публике свих узраста, од основне до средње школе, средње генерације, као и еминентних уметника из света позоришта и културе попут Александра Саше Волића, позоришног редитеља, Ивана Јевтовића, глумца Атељеа 212, Александре Манасијевић, глумице, и многих других, створили су сјајну атмосферу, која је читавом ансамблу била „ветар у леђа“ и потпора за још једну уверљиву и маестралну глумачку игру на сцени. Публика је сат и по времена уживала и помно пратила трагикомичну причу о четворо путујућих глумаца, који су се још једном борили (и надамо се успешно изборили) за бољу и лепшу будућност уметности, слободу позоришта и уметника! На крају представе високо подигнути дрвени мач, као симбол победе уметности над злом које се надвило над њом, апалуз и овације публике, која је на ногама испратила поклон и поздравила чланове ансамбла „Шопаловића“, као и неколико позива на бис. Шта више рећи - изјавио је по повратку Душан Симић, глумац и заменик директора ОП „Вожд“ Мишар.
Глумачки ансамбл у саставу Душан Симић (Василије Шопаловић), Вања Павловић (Јелисавета Протић), Нина Стокић (Софија Суботић), Никола Ђукић (Филип Трнавац), Тамара Бастаја (Гина), Филип Рајковић (Благоје Бабић), Милица Остојић (Симка), Марко Рибић (Милун), Ђорђе Митровић (Дробац), Драгољуб Манојловић (Мајцен), Марија Миловановић и Милица Поповић (Грађанке) и Слободан Петровић (Грађанин) поново је бриљирао уз подршку техничке екипе у којој су Чедомир Божић (мајстор тона), Драган Ристић (мајстор светла), Дијана Скадарка (шминкер и маскер), Иван Качаревић и Стефан Ивановић (декоратери).
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa