Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
РЕВИТАЛИЗАЦИЈА УЛИЧНОГ СИСТЕМА У КОЦЕЉЕВИ

РАДОВИ У ПУНОМ ЈЕКУ

Радови на изградњи нових и санацији постојећих улица у седишту коцељевачке општине су у пуном јеку. Протеклих дана главна, Немањина улица добила је ново рухо. Наиме, ова као и неколицина других улица преузеле су улогу транзитних саобраћајница након урушавања моста на реци Тамнави током прошлогодишњих поплава и после вишемесечног повећаног интензитета претежно теретног саобраћаја претрпеле значајна оштећења. Стога је ЈП “Путеви Србије” у оквиру санирања индиректних последица поплава у санацију дела уличног система Коцељеве уложило око 50 милиона динара.
Овим програмом обухваћене су, осим главне, улица Николе Ђукића, Миће Станојловића од ватрогасног дома до магистралног пута, затим улица ВИ личке од фабрике “Раух” до Илијиног крста а предвиђена је и изградња Карађорђеве улице од Миће Станојловића до Нушићеве која ће осим новог коловоза са ивичњацима добити и тротоар.
Недавним асвалтирањем дела улице Дише Атића од Теслине до 23. септембра као и дела 23. септембра од Карађорђеве до Југ Богданове и Југ Богданове станари Новог насеља у Коцељеви су након неколико деценија добили модеран улични систем.
- Овим смо у потпуности завршили асфалтирање Новог насеља. Преостала је још изградња тротоара у Југ Богдановој али ће и то бити завршено ових дана. За асфалтирање дела 23. септембра у дужини од 260 метара и за 170 Југ Богданове издвојили смо око 12 милиона динара. Осим асфалтирања улица значајна су улагања и у изградњу фекалне канализационе мреже у делу улица Јована Цвијића и Милисава Гавриловића као и дела Борачке и Стојана Новаковића - изјавио је директор ЈП Дирекција за грађевинско земљиште, путеве и изградњу општине Коцељева Драган Милинковић.
Поред улица ради се и на ревитализацији општинских путева. За асфалтирање око 800 метара пута у Голочелу до основне школе предвиђено је да се издвоји око 10,5 милиона динара, док ће радови на изградњи пола километра пута Вила Леска-Брдарица коштати око пет милиона.
- Већ у другој половини октобра месеца, уколико временске прилике дозволе, могућ је почетак реализације нових инвестиција. Ради се о пресвлачењу асфалтом коловоза Устаничке улице, дела Борачке од ВИ личке до Љутице Богдана у Коцељеви, затим планирани су радови у Доњем Црниљеву од моста на Тамнави до станова као и у Дружетићу наставак асфалтирања некатегорисаног пута у дужини од 500 метара према Бобији. Ту су и радови на изградњи 450 метара некатегорисаног пута у Љутицама од новоизграђеног моста према засеоку Јелићи. Припрема за асфалтирање је удео општине док је само асфалтирање удео ЈП “Путеви Србије”. Такође ћемо наставити изградњу фекалне канализације у делу Карађорђеве улице од Тамнаве до 23. септембра на месту где ће бити изграђен пешачки мост - најавио је Милинковић и додао да је за ову општину помоћ и подршка државе од немерљивог значаја.
В.Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa