Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
НАГРАДА АВРАМУ ГИШИЋУ НА ДАНУ ПОЉА ЗП ХИБРИДА

ЗАХВАЛНИЦА ЗА САРАДЊУ

На недавно завршеном Дану поља Института за кукуруз ЗП у Земуну, који ове године обележава седам деценија постојања, међу више награђених, Захвалницу за дугогодишњу успешну сарадњу, добио је Аврам Гишић, напредни пољопривредни произвођач из Белотића. Он са овом реномираном семенском кућом из Земуна сарађује 18 година. Награда је уследила на основу предлога из Пољопривредне стручне саветодавне службе Шабац, чије савете годинама примењује на својим њивама.
- Овом приликом издвојио бих допринос у саветима Светлане Златарић из шабачке станице и Жељка Каитовића, стручњака земунског института. Наравно, примењивао сам и иницијативе других врхунских службеника у области аграрне производње, посебно хибрида кукуруза и резултати нису изостали, касније и када сам то самостално радио, каже Гишић који и данас, тестирајући у огледу на њиви хибриде кукуруза из земунпољског института, пажљиво слуша и примењује савете стручњака. Он наглашава да посебну пажњу треба обратити на квалитетну припрему земљишта, орање, затварање влаге у земљишту, тањирањем или влачењем, потом прихрану усева, употребом адекватних количина стајског ђубрива ( изузетно је добро овчије) и вештачког, као и благовремену заштиту биља.
- Наравно, уз све поменуто важно је и да временске прилике буду наклоњене овој производњи, што се за ову годину не би могло рећи. У кључном месецу, а за мене то је јул, пало је свега 16 литара воде по квадратном метру, што је недовољно. Ипак задовољан сам приносом земунпољских хибрида кукуруза који су се солидно показали на овим нашим просторима и мојој њиви, где сам применио потпуну агротехнику, према савету стручњака.
Истиче да је у овом случају од изузетне важности хемијска анализа земљишта коју бесплатно обављају у Пољопривредно стручној, саветодавној служби Шабац.
Гишићева уредна поља ЗП хибрида кукуруза, најбољи су пример и препорука другим пољопривредницима у овом крају, а све поменуто потврда да је Захвалница Института за кукуруз ЗП дошла у праве руке.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa