Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

НЕМОЈТЕ НАС ВИШЕ БРАНИТИ

Иза нас је још једна Чивијада, нешто другачија од претходних и , чврсто верујемо, сасвим другачија од оних које ће уследити. Другачија по томе што су владари нашег Града одлучили да, по први пут у историји, ми Шапчани немамо довољно духа, или смо исти изгубили, па је било потребно да ову Чивијаду организују кадрови „увезени“ из целе Србије. Ови кадрови део су странке Заједно за Србију, и ми морамо себи поставити питање да ли је наш град довољно велик да подмири потребе целе једне, па макар и тако мале, странке. И да ли је то фер према грађанима Шапца. Ово можда објашњава и одсуство шале на сопствени рачун, пре свега на рачун локалних власти, што је одувек и увек била једна од одлика Чивијаде. Можда је ствар у одсуству тог нашег, специфичног, шабачког духа. А можда тај дух на овој и оваквој Чивијади није ни имао своје место.
Занимљиво је и питање трошкова ове Чивијаде, најјефтиније у историји, како се могло чути. Колико ми у Новој Србији знамо из буџета, градског, плаћен је чак и председник или премијер Чивијашке републике, Зоран Кесић. А намера је јасна и иста већ неко време. Ми смо упозоравали на политизацију коју је градска власт извршила приликом прославе првог дана града Шапца. Тада је награда града додељена Ољи Бећковић, без јасног критеријума, а са само једном намером. Да се на тај начин провоцира и „гура прст у око“ републичкој власти. Цела ова Чивијада усмерена је у исту „мету“. Из буџета града, од нашег новца, плаћају се политички памфлети и на сваки могући и немогући начин провоцира, напада и исмева републичка Влада. Без било какве намере да Владу Србије бранимо, морамо да приметимо да после ових „излета“ следи објашњавање шта нам је све та иста Влада ускратила због политичког неслагања са локалним властима. Дакле, од све те „шале“ страдамо ми, грађани Шапца.
Поштовани суграђани, налазимо се у ситуацији у којој наша локална власт користи сваку прилику важну нама грађанима да се политички обрачунава са републичким властима, користећи за те обрачуне градски буџет, дакле наш новац. Републичке власт то враћају још већим игнорисањем наших потреба и нашег града. Дакле, актуелна градска власт користи наш новац да додатно погорша наш, и овако тежак, положај. Питамо данас, врло конкретно, градоначелника града Шапца :
Колико функционера сртанке „Заједно за Србију“ из других градова и варошица је на плаћеним функцијама у управи и јавним предузећима у Шапцу? Да ли се новац грађана Шапца користи на плаћање „гостију“ из Београда и сл. који наш град посећују са намером да исмевају, опањкавају и нападају Владу Србије? Да ли је за то плаћен и председник (премијер) Чивијашке републике? Колико је коштала Чивијада, и посебно колико је плаћен Зоран Кесић, колико Марчело, колико је коштала бина, колико Вива вокс, а колико екипа „Свежег ваздуха“? Да ли су плаћени нашим новцем, из буџета града? Који је смисао константне конфронтације са Владом Србије и постоји ли неки циљ, сем да ми, Шапчани, живимо горе?

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa