Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
ПРОШЛОГ ЧЕТВРТКА СВЕЧАНО ОТВОРЕН ГАЛЕРИЈСКО-ПРОДАЈНИ ПРОСТОР УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА „КИША“

КРЕАТИВНИ КУТАК НОВОГ ГРАДСКОГ ТРГА

Пред оснивачку скупштину Удружење грађана „Киша“ отворило је врата свог галеријско-продајног кутка у ТЦ „Кифла“ прошлог четвртка. Исте вечери кад је промовисан и нови изглед градског Трга шабачки креативци и хобисти понудили су својим суграђанима малени простор препун разноразних ручно рађених ситница.
- Драго ми је и истовремено сам веома поносан што је овако нешто отворено у нашем граду. Људи ће имати могућност да виде наше радове, али и да исте купе - рекао је Горан Џиновић по занимању аутомеханичар и декупажиста.
„Блажен међу женама“, како рече његова колегиница Даница Бешић, рачуновођа и мајстор када су у питању хеклане ствари, за сада је једини који се придружио великом броју креативних жена.
- Презадовољни и пресрећни. Најлепша радња на најлепшем тргу на свету и са најлепшим женама и једним господином. Свако може наћи поклончић за себе и неког свог драгог почев од декупажа, домаћих сапуна, накита, хекланих ствари и слично - додала је Даница.
Да је један овакав простор био потребан Шапцу потврдила је и учитељица у пензији Љубинка Ракић која се бави хеклањем и плетењем одевних предмета и разних ситница.
- Ово је заиста било неопходно за овако један леп град. У Шапцу има вероватно још много креативних жена и ево прилике да нам се придруже - позвала је Љубинка све заинтересоване.
Већ прве вечери пријатни простор испуњен радовима вредних руку привукао је велики број посетилаца који су били дочекани домаћим сланим и слатким посластицама и хладним освежењем. Како су истакли чланови овог Удружења ово је само почетак лепог дружења за који се надају да ће многима понудити и више од улоге обичног посматрача и купца.
О.Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa