Инфо

17. септембар 2015.17. сеп 2015.
ОБНОВЉЕНА НАРОДНА КУХИЊА НА ЛЕТЊИКОВЦУ

БРИГА ЗА НАЈУГРОЖЕНИЈЕ

Објекат Народне кухиње на Летњиковцу, обновљен средствима Јапан Табако Инернешнал Фондације и града Шапца, свечано је отворен у четвртак. Вредност инвестиције била је укупно око 192.000 швајцарских франака, од чега је 75 одсто средстава обезбедила ЈТИ Фондација. Сарадња је успостављена захваљујући Невладиној непрофитној организацији “Хаусинг Центар”.
Шабац има око 1.000 корисника народне кухиње.
-Људи који долазе овде сада ће моћи на достојанствен начин да добију свој, можда једини оброк у току дана. Такође, они који раде у овој кухињи сада имају знатно боље услове. Драго ми је да смо са нашим партнерима успели да исфинансирамо овај објекат и то није једини пројекат који заједно радимо. Град наставља да води одговорну социјалну политику и циљ нам је да нико не сме да буде гладан, рекао је приликом отварања заменик градоначелника Немања Пајић.
Ненад Љубичић, шеф програма ЈТИ Фондације појаснио је да је у оквиру помоћи поплављеним подручјима ова Фондација донирала укупно 330.000 швајцарских франака које су распоређене на три пројекта. Први, ургентна помоћ, је реализован у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, а други, рехабилитација пољопривредних активности, са хуманитарним фондом Српске православне цркве, Човекољубље.
-ЈТИ Фондација је у овај, трећи пројекат у низу, уложила 152.000 швајцарских франака, док је град са 40.000 допринео реализацији. Међутим, улагање града још увек траје јер треба завршити приступну инфраструктуру, и још неке ствари да се објекат доведе до финалног завршетка, навео је Љубичић.
Бранислава Жарковић директорка НВО “Хаусинг центар” истакла је да се ради о партнерском пројекту у правом смислу.
-Иницијативом наше НВО спојени су град и донатори и допринето је да реализација овог пројекта буде успешна. Град је кофинансијер, али је имао и додатне трошкове зарад функционалности објекта, тако да је њихово учешће веома велико. То је још једна потврда потребе за оваквим објектом и одговорности града према најугроженијим грађанима, рекла је Жарковићева.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa