Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
Прослава дана опШтине Крупањ

СЕЋАЊЕ НА ПОПЛАВУ

Општина Крупањ искористила је свечаност да се захвали свим институцијама и појединцима који су јој пружили помоћ и подршку током прошлогодишњих мајских поплава
Свечано је обележен 21. септембар Дан општине Крупањ који се слави поводом ослобођења Крупња у Другом светском рату. Овогодишњи Дан општине био је у знаку сећања на прошлогодишње катастрофалне поплаве које су задесиле општину, а истовремено дан када су се сумирали резултати урађеног у протеклом периоду.
Обележавање празника општине почело је у Брштици на реци Дурисавац, где је симболично донатор УНДП (Програм Уједињених Нација за развој) предао општини Крупањ на коришћење и одржавање бујичну преграду, од 4 дониране.
Свечани скуп у Дому културе ,,Политика“ Крупањ отворио је председник СО Крупањ Александар Зељић који је поздравио госте и најавио приказивање двадесетоминутног филма „Сећање на поплаву у Крупњу 2014.“
Општина Крупањ искористила је свечаност да се захвали свим институцијама и појединцима који су јој пружили помоћ и подршку током прошлогодишњих мајских поплава. У обраћању председника општине Крупањ проф. Рада Грујића речено је и да је ове године на подручју општине Крупањ урађено доста тога, а тренутно су радови на инфраструктури и путевима у највећем јеку. Додао је и да је свака помоћ добро дошла што је довело и до видног бољитка у Крупњу.
Одлуком одбора за доделу јавних признања додељена су признања институцијама, организацијама и појединцима који су издвојили средства, знање и време да Крупањ данас изгледа боље него пре претрпљених поплава.
Септембарске награде општине Крупањ додељене су : Проф. др Снежани Богосављевић Бошковић, министарки пољопривреде и заштите животне средине; Министру у Влади Републике Србије Расиму Љајићу; Танеру Бујукшану, представнику фирме ,,Јеанци Сербиа д.о.о.“Министру одбране Братиславу Гашићу ; Горану Пузовићу, директору ЈВП,,Србијаводе“ ;,,Телеком Србија“; Проф. др Станимиру Костадинову, руководилац тима за израду Хидролошко – хидрауличне студије о узроцима поплава; Дипл. инж. Младену Мирићу раднику Института за путеве; Мастер инж. Александру Вићентићу из Лознице; Средњој школи Крупањ, повеља са златном плакетом за 50 година успешног рада; Јовану Ђукићу, добровољном даваоцу крви из Крупња; Данијели Тешић, атлетичарки из Крупња вицешампионки Србије у кросу (за старије пионирке) .
У празничном духу у наставку програма присутни су уживали у игри и песми КУД ,,Мића Тадић“ и Предшколске установе ,,Наша радост“ Крупањ, као и наступу првака Шабачког позоришта Петра Лазића и Боривоја Божанића.
(Интернет презентација општине К

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa