Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
ХУМАНА АКЦИЈА ПОБЕДЕ ЗА ШАБАЦ

САКУПЉЕНО 40 ЈЕДИНИЦА КРВИ

Одбор за здравље коалиције Победа за Шабац, на Светски дан срца, у уторак, је организовала акцију добровољног давања крви, у просторијама Културног центра. На овај начин сакупљено је 40 јединица драгоцене течности.
-Промоција сваког вида давалаштва је један од кључних приоритета здравствене политике на локалном нивоу. Ми на практичном примеру показујемо како треба бити одговоран и како сваки политичар треба да се понаша. Политика није само апстракција, него конкретно чињење, да помогнемо нашој заједници, да јој буде боље, рекао је члан Градског већа др Бранко Вујковић, који је овом приликом пети пут дао крв.
Др Јован Ћирић је изјавио да на овај начин желе да покажу колико је едукација и превенција важна у очувању здравља. Сматра да политички капацитет и професионални ауторитет треба искористити за актовности које ће служити грађанима.
Одбор за здравље Победе за Шабац апеловао је на грађане да што чешће дају крв и да у сарадњи са случбом трансфузије Опште болнице Шабац заједно раде на промоцији добровољног давалаштва.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa