Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
ДАНАС У БОГАТИЋУ

САЈАМ ОРГАНСКИХ ПРОИЗВОДА

На платоу испред зграде Скупштине општине Богатић у току је Први сајам органских производа “Еко-Богатић 2015.”у организацији Зелених Србије, покрета за Богатић.
Председник овог покрета у Богатићу Александар Фирауновић, који је и члан Главног одбора странке, позива све заинтересоване да се придруже и осете прави укус природе! Посетиоцима обећава уживање у еколошким сертификованим органским производима ( воће, поврће, зимница, мед, житарице, зачинско и лековито биље).
- Разлог који нас је натерао да организујемо овај сајам је пре свега здравље и здрава исхрана. Опште је познато да здравље на уста улази и не могу да верујем да нам то није битно. Време је да се дозовемо памети и окренемо органској производњи. То је оно што су имали наши стари на окућницама, сејали, од тога се хранили, без хемије, пре свега, каже Александар Фирауновић и наглашава као изузетно битно решавање бар два проблема истовремено. То је враћање здраве хране на трпезе и посебно боље економисање у Мачви, где преовлађује ситан посед. На овај начин, по његовом мишљењу интензивиран би био рад малих и средњих газдинстава.
- Циљ је да се грађанима приближи органски начин производње и употреба тако добијене намирнице у исхрани. С друге стране и пољопривредни произвођачи који преовлађују у овом крају ближе би се упознали са овим концептом руралног развоја. Желимо да органска производња крене у интензивнији развој. То би значило оживљавање опустошених села и омогућило да органски производи достигну знатно већи удео у укупној органској производњи Србије, закључује Фирауновић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa