Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
РОЊЕЊЕ ЗА РЕКРЕАТИВЦЕ НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ

МАЛО ДРУГАЧИЈЕ ОПУШТАЊЕ

Заинтересовани Шапчани од августа могу рекреативно да роне на градском базену. Обуку врше Марко Јовановић и Владимир Станојевић из Спасилачког друштва “Заслон”, који су летос држали часове роњења и деци у летњим школицама које је организовао Културни центар. Истовремено и они који желе да се баве професионалним роњењем могу проћи курс и добити међународни сертификат са којим могу изнајмити ронилачку опрему било где у свету.
-Сертификат је релативно скуп, па они који не желе да се баве професионалним роњењем, могу да дођу и науче да роне и при том се опусте након напорног дана. Школа је отворена за све од осам година, док горња граница не постоји. За сада долазе углавном људи који желе да се растерете од посла, али очекујемо и више деце. Први пут углавном сви буду бојажљиви, а касније одушевљени. Час траје сат времена, што је сасвим довољно, јер ко се овим не бави професионално, све дуже од тога му је напорно, објашњава Марко Јовановић.
Познато је да роњење позитивно утиче на здравље. Према Јовановићевим речима, поред генералних благодети, добро је и за кондицију, али и за дијабетес, регулише крвни притисак, помаже зарастању рана.
-То је принцип хипербаричне коморе, која је у ствари, роњење на сувом. Ипак, најефикасније је у борби против стреса. Под водом заборави на све јер нема контакта са спољним светом, истиче Јовановић.
Часови се одржавају једном недељно, суботом од 19:30.


М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa