Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
Термоизолација стамбених објеката

СУБВЕНЦИЈЕ ГРАДА

Град Шабац већ пету годину заредом субвенционише један вид енергетске ефикасности - термоизолацију стамбених објеката. План ЈСП“Стан“ Шабац је да до краја године буду завршена 24 објекта индивидуалног становања.
Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић и директорка ЈСП“Стан“ Шабац Љиљана Јовановић посетили прошлог петка радове на термоизолацији на кући породице Петровић из Шапца.
- Број наших суграђана који су заинтересовани за изолацију станова и кућа говори о томе колико је ово важан посао. Шабац у овом послу предњачи у односу на остале градове и представља добар пример. Шапчани који су већ урадили изолацију су најбоља потврда оправданости ове мере и њена препорука. Зато град подржава ове активности, јер захваљујући њима становање постаје квалитетније, град лепши, смањујемо рачуне, штедимо енергију и штитимо животну средину. Све то је разлог да и у наредном периоду определимо средства за подршку овом послу, а суграђане позовемо да ту прилику искористе- рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Због великог интересовања грађана директорка ЈСП“Стан“ Шабац Љиљана Јовановић најавила је наставак пројекта енергетске ефикасности у следећој години.
-Привилегија је учествовати у послу који доноси оволико задовољства, првенствено јер имамо задовољне кориснике који плаћају мање рачуне, а имамо и објекат који постаје нов и леп. До краја октобра ћемо завршити преосталих десетак објеката индивидуалног становања на којима су радови у току, а ускоро ћемо започети радове на још два објекта колективног становања- рекла је директорка ЈСП“Стан“ Шабац Љиљана Јовановић.
- Ми смо се три године грејали на гас и то је за наше услове било доста скупо. Постављањем термоизолације и фасаде очекујем да грејање буде минимално 25-30% јефтиније. Захвалио бих се људима из града који су омогућили реализацију пројекта и за власнике кућа, не само станова- рекао је Душко Петровић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa