Инфо

24. септембар 2015.24. сеп 2015.
ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА ЗА СТУДЕНТЕ У ШАПЦУ

Настава за нове студенте

Висока технолошка школа струковних студија последњег дана септембра примила је нове бруцоше. Такође је промовисано и 74 дипломирана студента са основних и специјалистичких студија.
На седам акредитованих смерова, готово сва места попуњена су још у јунском року, а десетак, колико је преостало уписани су у септембру. Директор школе др Светислав Лазарев наводи да су њихови најатрактивнији смерови изазвали веома велико интересовање.
-За смерове информационих технологија, здравствене неге и фармације било је и 50 одсто више пријављених од броја који смо могли да упишемо. Нову генерацију дочекаће пет нових доктора наука, који су асистенти код нас. Такође, ускоро ће им бити на располагању и 500 метара квадратних реновираног простора у који ће бити смештени амфитеатар, два комбинована кабинета са учионицама, кабинет за здравствену негу и хемијска лабораторија, каже Лазарев.
На овај начин наставља се вишегодишња традиција ВТШ да сваке године свој простор проширују за још неколико стотина метара, који се стављају студентима на располагање. Ове године купљене су и две зграде од Центра за истраживање. Планирано је да се ту формира студентски центар са домом.
Већ данас настава за 300 нових студената је почела.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa