Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
„ФРУТИ“ ОТВОРИО ФАБРИКУ

ШАБАЧКИ „СИНАЛКО“ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ

Прошлог петка у Индустријској зони отворен је производни погон компаније „Фрути“, чија изградња је иницирана сарадњом са немачким „Синалком“. Вредност фабрике је око 1,5 милиона евра, од чега је уложен део сопствених средстава, део је из кредита банке „Интеса“, а део је добијен од Европске банке за обнову и развој.
Отварању су присуствовали гости из Министарства привреде, локалне самоуправе, пословни партнери компаније, као и генерални директор компаније „Синалко“ Мунђи Гунђи.
-„Фрути“ је породична компанија, као и наша, тако да крећемо са пословањем практично из почетка. Ми јесмо немачка компанија, али ћемо се првенствено фокусирати на српско тржиште, рекао је Мунђи.
Директор „Фрутија“ Владимир Петровић изразио је задовољство што је ова компанија након 25 година рада отворила модерну, савремену фабрику. Део новца добијен од ЕБРД намењен је побољшању енергетске ефикасности и заштити животне средине, па су та средства искоришћена за набавку најсавременијих сепаратора отпадних вода, који поседују све сертификате ЕУ. Петровић сматра да су изградњом овог погона заокружили свој вишегодишњи труд и сврстали се у ред најозбиљнијих европских произвођача.
-„Синалко“ је немачки бренд основан 1902. године, препознатљивог укуса и квалитета и ми сада производимо њихове производе. Један од разлога за изградњу фабрике је проширење асортимана и за следећу годину планира се монтирање опреме коју ћемо добити од нашег лиценцног партнера „Синалко интернешнала“. На њој ће се производити негазирана пића са учешћем воћног садржаја, као и сасвим нови програм који „Синалко“ већ 30 година ради у многим европским земљама и Америци, а то су пића за спортисте обогаћена витаминима, рекао је директор „Фрутија“.
Отварању фабрике присуствовао је и државни секретар Министарства привреде Милош Петровић. Ова инвестиција није потпомугнута државним субвенцијама, а државни секретар је истакао да подстицаје за унапређење привреде неће више бити даване уколико нема резултата.
-Добро је што су Немци препознали да у Србији постоје комапније које могу да раде по европским стандардима. Удруживањем ће покрити, пре свега, тржиште Србије, а затим могу да извозе на треће тржиште. Све сем екстраката ће се радити у Србији, што значи да ће додатна вредност, која је најважнија, бити довољно велика и исплатива за обе стране, рекао је Милош Петровић и најавио нови Закон о улагању који ће изједначити домаће и стране инвестиције и да се помоћ може очекивати у зависности од тога колико ће људи запослити, колика ће инвестиција бити и у ком региону.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa