Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
АГОНИЈА БИВШИХ РАДНИКА ЗОРКИНИХ МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА СЕ НАСТАВЉА

СВЕ СЕ СВОДИ НА ОБЕЋАЊА

Ни осам година по продаји фабрике радницима нису исплаћене заостале зараде. Најупорнији не одустају од протеста. Од надлежних, још увек, само обећања
Од Агенције за приватизацију, преко представника републичке власти до кабинета градоначелника. Небројено пута током протеклих осам година. Све у циљу да наплате заостале зараде, које за 875 бивших радника Зоркиних Минералних ђубрива, у овом тренутку, како наводе, износе око 500 милиона динара.
- Од градоначелника смо у априлу добили обавештење да новац од продаје фабрике стоји на рачуну Агенције за приватизацију. Тај новац је по неким правилима требао да се исплати повереницима међу којима су и бивши радници фабрике. Међутим, нисмо добили ни један једини динар. Од 2. јула фабрика званично одлази у стечај, који може да се пролонгира годинама. Нас шетају од једне институције до друге. Тражили смо помоћ код градоначелника, у Агенцији за приватизацију, у СНС, али за сада смо добили само обећања, а док не видимо новац у новчанику сматрамо да нисмо ништа урадили- тврди Радосав Јаковљевић, бивши радник Минералних ђубрива и најављује нови протесни скуп.
- Не планирамо да одустанемо од својих потраживања. Настављамо са протестима. Ново окупљање бивших “Зоркиних” радника је заказано за 15. октобар испред просторија шабачке Градске управе.

Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa