Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
КОЦЕЉЕВА

МАМЕ У ТРЦИ ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО


У ОШ “Мића Станојловић” у Коцељеви обележавање Дечје недеље започето је трком за срећније детињство. Ова манифестација имала је хуманитарни карактер и реализована је у сарадњи са Црвеним крстом. Куповином стартног броја прикупљен је новац који ће бити употребљен за помоћ ученицима из сиромашних породица што је у складу са мотом овогодишње Дечје недеље “Подршка породици-најбоља подршка деци”.
У школи у Драгињу је ова манифестација добила нову димензију јер су се у трку за срећније детињство укључиле и маме. Наиме, једну трку су заједно истрчале маме и наставнице ове школе што је била додатна мотивација деци да се у што већем броју укључе у ову активност.
- На фудбалском терену дивно јесење поподне у игри и забави провели су заједно родитељи, деца и наставници. С обзиром да школу у Драгињу похађају заједно деца ромске и српске националности и у трци мама биле су једнако укључене све маме које су на овај начин подржале образовање своје деце - рекла је помоћник директора школе Драгана Ђурић и додала да школа, поред образовне има неизоставно и васпитну улогу, а неговање здравих стилова живота, хуманих вредности и уважавање различитости су васпитни циљеви који се могу остварити само ако школа и породица делују као тим.
- Укључивањем родитеља у овакве и сличне активности тај циљ се постиже на задовољство и ученика и родитеља као и школе. Потрудићемо се да овакве и сличне активности постану редовна пракса у нашој школи - изјавила је Ђурић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa