Инфо

1. октобар 2015.1. окт 2015.
ЛИДЕР РАДИКАЛА ДОКТОР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ

ВЕЗАТИ МАЛИ СРПСКИ ЧАМАЦ ЗА ВЕЛИКИ РУСКИ БРОД

Путеви и стремљења Српске радикалне странке, гостовање на “Фарми”, односи и виђење Српске напредне странке, само су неке од тема о којима је лидер СРС професор доктор Војислав Шешељ говорио приликом недавног гостовања на РТВ Шабац.
- Нисам смео пропустити позив “Пинка” , и гостовање у ријалитију као прилику да изнесем радикалске ставове. Сам ријалити је одраз времена у којем живимо. Уморан од свакодневице, наш обичан човек увече прилегне и уз ТВ гледа ту слику нашег времена. Ту можемо пронаћи и сличност са дешавањима у Парламенту, али и увидети пуке, “голе” истине о животу. Са друге стране, гостовање у Шапцу, што има сасвим другачију тежину – истакао је лидер СРС и додао.
- Српска напредна странка је тема са више углова. Тај део нашег ткива је отпао као “грешнији” и потекао је од неслагања Александра Вучића са одлуком да Драган Тодоровић преузме бригу о СРС у мом одсуству. Упркос томе што је био најумнији и најспособнији, нисам имао поверења у проевропског Вучића. Оно што бих додатно истакао је и да Вучић није тада био трећи човек СРС, како је то тврдио, јер су испред њега били и Маја Гојковић и неки други. Са друге стране, прилепци који су стигли уз њега у СНС су послушници које је маниром некога ко је имао од кога да учи умео да одабере.
По Шешељевим речима, актуелни председник Србије, Томислав Николић је прича за себе. Лидер радикала га описује као похлепног а затим и раскалашног човека којем су својствене “грешке у ходу”.
- Прва од тих грешака је било обећање да ће се уколико постане председник повући са врха странке. Тиме је погубио конце, Вучић је бескраја. Потом, оболео од похлепе, врло брзо од сиромаха постаје богаташ, а додатак је и Фондација која има свој реп. Са завршеном средњом школом преко ноћи је постао дипломирани грађанин, а његов пример, под слоганом “кад може први човек..”, су почели да следе и други, сумирао је рад председника Николића Војислав Шешељ.
Евроинтеграције, приватизације...питања су која су се само надовезала на претходну причу, и поново у фокус расправе вратила премијера Србије.
-Све је обавијено и обављено под велом тајне. Европа ником не може добро донети, и по том питању радикали не знају за компромис. Ко мисли другачије не може са нама. Вучић је способан и лукав човек. Он је главни јунак ове приче и има помоћ амбасада великих сила које зналачки користи. Уступци су план јаких, попут чланова владе које су они изабрали. Пример је струковно јака Кори Удовички, док су сви остали накнадно постали зналци, али то је опет прича за себе, каже Шешељ.
После Хага, било је логично поставити питање, да ли је срео оне који су га сузама испраћали?
-Никога. Поред тога и улаз у медије, попут РТС су ми зналачки затворили. Због тога ја идем по Србији и појашњавам да су “напредњаци” на око 40 одсто подршке, док ми сваког дана све више јачамо. Како смо се решили кукоља, имамо велике шансе да из опозиције пређемо на страну власти- убеђен је Шешељ.
Прави пут је по Шешељу траса која води ка Русији.
- У ова узбуркана времена, малени српски чамац, морамо везати за велики руски брод, и ето спаса. Све само не Европа, јер ту таласи бришу све пред собом- сликовито је објаснио Шешељ.
Гостујући на РТВ Шабац, доктор Војислав Шешељ је изнео и своје виђење састанака типа Николић, Вучић, Мило Ђукановић и Станко Суботић са једне и Мишковић, Беко, Тадић са друге стране, који су урушили све што је некад урађено на бољитку Србије. Док се негирању свега што је урадио Милошевић придружио и Дачић. Ова збрка, како тврди Шешељ, Србију много кошта, а само одустајање од европског пута је може спасити.
- Русија је спас. Али о томе ћу више када дођемо на власт – категоричан је Шешељ.
-Ми пред изборе све радимо сами. Ако пређемо цензус разговараћемо са свима којима Европа није циљ јер у супротном немамо о чему да причамо- каже Шешељ и закључује.
- СРС има велику подршку у народу. То је из дана у дан све видљивије. Колика је моја заслуга у томе не могу рећи. Оно што са сигурношћу могу рећи да људи гледају и траже поштење, а ми Радикали ни од кога нисмо узели ни динар. То је наш адут – тврди Шешељ, и на бројна питања око повратка у Хаг одговара да тамо неће отићи добровољно, док је за Србију спреман да се бори до последњег даха.
После 13 година од одласка у Хаг, Шешељ коначно види зрак наде над Србијом, док је ову прилику искористио да захвали онима који га се сете и поздрављају, али и похвали шабачки градски одбор СРС као и медије који имају храбрости да га позову. Неће га, како наводи, омести они који чин одликовања од Владике Филарета руже, да грађанима објашњава могуће путеве и досадашње заблуде, био је јасан лидер радикала у поруци читаоцима “Гласа Подриња”.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa