Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ТЕКВОНДО: КЛУБ ЛЕТЊИКОВАЦ

ТРИЈУМФ У АРЕНИ

Протеклог викенда у Београдској Комбанк Арени одржан је 14. Галебов Трофеј Београда - Србија Опен. Турнир ЊТФ Г 1 категорије који се бодује за светску ранг листу и ОИ 2016. године.
На турниру је учешће узело преко 1.400 бораца из 130 тимова, уз велики број националних тимова из целог света.
Такмичари Теквондо клуба Летњиковац су наступили у најјачем саставу и забележили преко 20 победа. Освојена су три злата, бронза и Пехар за прво место екипно у конкуренцији сениора.
Златне медаље су освојили: Милош Гладовић, Драгана Гладовић и Иван Пурешевић (сви у конкуренцији сениора). Бронза је припала младом Марку Томићу у конкуренцији кадета.
Милош Гладовић је освојио златну медаљу победивши представнике Грчке (17-5), Шведске (14-2), Русије (16-11) и Белгије (12-8).
Иван Пурешевић освојио је златну медаљу победивши представнике Словеније (16-1), Белгије (8-2), Грчке (6-3), Грчке (8-2), Саудијске Арабије (5-4) и Перуа(предајом).
Драгана Гладовић освојила је златну медаљу победивши представнице Хрватске (22-10), Русије (18-5), Албаније (26-10) и Хрватске (17-4).
Марко Томић освојио је бронзану медаљу победившу представнике Словачке (12-3), Португала (16-3) а заустављен од представника Босне и Херцеговине (21-14).
Јана Богдановић, Михаило Марковић, Бојан Стефановић, Лука Павловић, Јован Боснић, Иван Карајловић и Марко Карајловић нису успели да дођу до медаље.
- Вредно је истаћи да је Драгана на путу до злата победила четири противнице прекидом меча на 12 разлике. У финалу је истим резултатом савладала чак и прву такмичарку са свестске ранг листе Хрватицу Ану Заниновић.
На турниру су, с обзиром на његов значај учешће узели многобројни освајачи светских и олимпијских медаља. Милош Гладовић је наступио баш у олимпијској категорији и био први носилац. Он је овога пута показао своју пуну зрелост и такмичарску доминацију у свим добијеним мечевима.
У олимпијској категорији је наступио и Иван Пурешевић који се лавовски супротставио великим именима у теквондо свету и заслужено тријумфовао у свих шест мечева.
Прошлогодишњи победник на овом турниру Иван Карајловић овога пута није успео да се домогне медаље. У томе га је спречио ирански национални шампион који од недавно ради за хрватску репрезентацију.
Пехар за екипно прво место на оваквом турниру је најбољи доказ светског квалитета наших спортиста на шта сам изузетно поносан. Он је уједно и најлепши поклон клубу за 27. рођендан који се датумски поклопио са овим турниром, презадовољан је тренер Горан Петровић.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa