Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ШАБАЧКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ НИЗОМ АКТИВНОСТИ ОБЕЛЕЖИЛЕ ДЕЧЈУ НЕДЕЉУ

ВРЕМЕ РАДОСТИ И ИГРЕ

Под слоганом „Подршка породице - најбоља подршка деци“ прошле седмице обележена Дечја недеља у свим школама у Србији, па тако и на територији града Шапца. Уз игру, песму, знање, стваралаштво шабачки ученици показали су шта знају и умеју.
„Јанковци“ у Народној скупштини
„Јанкови“ прваци школско двориште украсили су цртежима и тако све увели у прославу Дечје недеље. Ученици другог разреда били су вешти креатори и модели у стварању веома маштовитих фризура. Сјајне утиске оставили су сви ученици трећег разреда који су у квизу „Од фриза до квиза“ показали своја знања о екологији, здрављу и пријатељству. „Радост Европе“ је заживела и у издвојеним јединицама: Малој Врањској, Церовцу, Жабару кроз игру и песму деце из Русије, Мађарске, Енглеске, а ученици из Јеленче били су гости Културног центра у Шапцу. Ученици од петог до осмог разреда су имали спортске турнире и музички дан. Акцијом солидарности „Деца-деци“ и ове године ђаци су показали своју хуманост поклањајући гардеробу, обућу, књиге, школски прибор својим другарима који све то немају.
И ове године ученици ОШ „Јанко Веселиновић“ имали су прилику да присуствују манифестацији „Креда црта маштом“ у организацији „Деца Палилуле“, а под покровитељством председнице Народне скупштине Маје Гојковић. Међу четристо деце из основних школа и вртића широм Србије, са Косова и Републике Српске у посланичким клупама прошле суботе, нашли су се и „Јанкови“ основци. Сви они су и овога пута оставили поруке посланицима, а због кише радови су се цртали у затвореном простору. И овога пута није изостало дружење са Мињом Суботом који је добио плакету „Најбољи пријатељ“.
Едукативно-забавна седмица у ОШ „Јеврем Обреновић“
Дечја недеља у ОШ „Јеврем Обреновић“ отворена је прошлог понедељка трибином за родитеље „Опасности на интернету“ у издвојеном одељењу на Ориду. Трибина је представљала резултате истраживања које је спровела психолог Снежана Мраовић. Матичну школу посетио је Бадминтон клуб „Соко“, као и Кендо клуб „Каишин“ приказавши ученицима своје вештине. Четвртаци су учествовали у квизу „Здрава храна“ коју су организовале наставнице биологије Милена Мирчић, Мирјана Теодоровић и Марија Арсовска. Реализован је и квиз „Шта знам о историји свог језика?“ у реализацији наставнице Зорице Лазић, док су ученици са наставницом физике Биљаном Гајић погледали пројекцију анимираног филма „Пут ка светлости“ о Михајлу Пупину. Ученици су имали прилику да присуствују и двема радионицама - ликовној „Игре светлости“ Саше Вечериновића и „Поверење“ педагога Јасмине Богојевић. За рекреацију су били задужени Стоно тениски клуб „Ас“, Гимнастичарски клуб „Слобода“ и предметни наставници. У четвртак ђаци су се упознали са заборављеним дечјим играма уз антрополога етнолога Сузану Лазаревић. Популарна зумба инструкторке Сање Никшић није оставила никога равнодушним. Претпоследњег дана родитељи и деца су присуствовали духовној трибини „Хришћанско васпитање деце“ ђакона Саве Лазића. Последњег дана реализована је и трибина волонтера Црвеног крста „Трговина људима“. Дечја недеља је завршена адаптацијом комедије „Избирачица“ Косте Трифковића, а за ову представу били су заслужни ученици седмог разреда и наставница Светлана Тошић.
Од срца срцу
У ОШ „Мајур“ програм активности под називом „Имам право да се дружим“ био је веома разноврстан. Кроз изложбу дечјих радова „Деца деци“ желели су да подстакну дечје стваралаштво, док је кроз традиционалне игре промовисано дечје право на игру, али скренута и пажња на њихове потребе за слободним временом и могућностима да искажу своје физичке способности и вештине. Уследиле су презентација старог уметничког занимања лицидера, посета вуновлачару, а последњег дана тајни агенти откривали су скривене кодове у невидљивом мастилу.
- Навикнути на квалитетан рад и константну посвећеност, ученици трећег разреда ОШ „Мајур” из Мајура су и ове школске године високим критеријумима поставили изазов у организацији Дечје недеље. Потрудили су се да у току те недеље посебно ставе акценат на систем вредности, организују едукативне и забавне садржаје, обиласке, радионице и славили су дете и његову посебност и више него што то чине свакодневно - истакла је проф. разредне наставе Јасмина Јанић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa