Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА НАГРАДИО БРАЧНИ ПАР СА ЧЕТВОРО ДЕЦЕ

ПОДРШКА ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА

Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић, поводом Дечје недеље, прошлог петка посетио је шесточлану породицу Вуковић
Пре две године, тада осмогодишњи Вељко Вуковић очекивао је да добије брата или сестру. Мајка и отац су му испунили не једну, већ три жеље, када су на свет дошли Софија, Душан и Давид.
- Одувек сам желео да имам брата или сестру. Сећам се да сам се томе надао и док сам ишао у вртић, јер је већина мојих другара имала сестру или брата. Када су ми родитељи рекли да ћу добити два брата и сестру био сам пресрећан. Од момента када су се родили, трудим се да помогнем родитељима у свим њиховим обавезама. Желим свим срцем да моја браћа и сестра буду здрави и срећни, а ја ћу увек бити ту за њих да им помогнем, каже Вељко.
Супружници Марија и Војин били су веома изненађени када су сазнали да ће добити тројке.
- Планирали смо друго дете, а Бог нас је наградио са тројкама. У моменту када сам сазнао да ће супруга родити троје деце, био сам веома изненађен. Чини ми се и да је радост због таквог сазнања била троструко већа, каже Војин Вуковић.
Породицу Вуковић посетио је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић. Уз пригодан новчани поклон, он је истакао да ће иницирати унапређење градског система подршке породицама са више деце.
- Изузетно је лепо видети породицу са четворо деце. Али такве породице су ретке. Зато наша подршка породицама са више деце мора бити снажнија и системска. Ја сам овде да кроз симболичну помоћ овој породици покренем иницијативу да се породицама које добију тројке уведе редовна помоћ и пружи права подршка. То ће бити наш предлог, а верујем да ће град за то имати разумевања. Породица јесте темељ друштва и од стања у породици зависи и успех локалне средине и целе државе. Зато је не смемо подржавати декларативно. Предлажем да се већ у следећем градском буџету предвиде средства на која би породице које добију тројке могле да рачунају одмах по рођењу, у тренутку када су најрадоснији, али и када су издаци највећи, нагласио је Пајић.
Одгајати четворо деце у Србији није нимало лако, а Вуковићи се, упркос свим проблемима, труде да својој деци обезбеде све што им је потребно.
- Сви кажу да нам се диве, али није баш лако гајити четворо деце. Плате су мале, не само наше, већ и код већине људи у Србији. Ипак, оптимизам нас не напушта, а нашу децу гајимо најбоље што можемо, наводи Марија Вуковић.
Борба против беле куге мора бити један од приоритета државе и локалних самоуправа, поручио је заменик градоначелника Шапца. Због тога се мора наћи што више начина како би се подржали они који се, у економски веома тешком времену, одлуче да имају велику, а у случају Вуковића, и веома срећну породицу.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa