Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ СОЛИДАРНОСТИ ПРЕДСТАВНИЦИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ И КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА ПОСЕТИЛИ ЧЛАНОВЕ ДРУШТВА ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ И ДЕЧЈУ ПАРАЛИЗУ

РАВНОПРАВНОСТ НА ПРВОМ МЕСТУ

Поводом Недеље солидарности прошлог четвртка одборник Скупштине града Милутин Станковић и директорке Културног центра и Канцеларије за младе града Шапца, Гордана Марковић и Наила Мехмедовић, посетили су чланове Друштва за церебралну и дечју парализу. Ово је била прилика да се упознају са каквим се све проблемима сусрећу њихови суграђани, али и да се упознају са њиховим активностима. Подршка је, како рече председник Друштва Зоран Илић, увек добродошла.
- Овакве посете значе нам пуно, а поготово подршка коју смо добили и на овај дан када обележавамо Недељу солидарности са особама са церебралном и дечјом парализом. Дошли су да нам дају подршку али су донели слана и слатка пецива како би се наши чланови мало почастили. То је знак да се неко у нашем граду сетио и наших чланова и ја се свима њима искрено захваљујем - рекао је Илић.
Током разговора истакнута је могућност сарадње на организацији заједничких догађаја и манифестација у наредном периоду како у граду тако и на сеоском подручју.
- Заиста нам је битно да и ми пружимо, пре свега, подршку јер ће се млади угледати и на нас. Такође и да је оваквој групи људи потребна што већа пажњу баш зато што они не могу све сами да одраде. Врло је битно да им се пружи то мало што њима много значи. Имаћемо, надам се, пре свега, манифестације како у граду тако и на сеоском подручју, на којима ћемо показати шта они раде, на који начин проводе слободно време и како дају допринос овом нашем друштву - изјавила је Наила Мехмедовић.
Брига о оваквој популацији саставни је део наше свакодневице, али такође и њено унапређење.
- Мени је јако драго што сам вечерас са свим овим људима овде. То је заиста прави пример како и на који начин сви ми, барем једном, треба да се сетимо ових људи који имају проблем и дођемо да их подржимо. Мени није први пут да сам са њима. Захвалио бих се Зорану што ме је пре неколико година упознао са проблемом који имају. Вечерас смо се упознали са неким стварима које они раде тако да очекујемо да у будућности зеједнички реализујемо неке њихове идеје и пројекте - нагласио је Милутин Станковић.
Чланови Друштва истакли су да је њихова тежња да равноправно и под једнаким условима учествују у свим активностима друштвеног живота заједнице како би заједно обезбедили бољи економски и друштвени напредак.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa