Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ОДРЖАН СПОРТСКИ ИЗАЗОВ

ВЕЛИКИ ОДЗИВ ГРАЂАНА

Прошлог викенда је у Шапцу и Лозници одржан “Спортски изазов” у организацији Олимпијског комитета Србије, а уз подршку компаније Цоца-Цола, из кога је као победник изашла Лозница. Том приликом је вежбало 1. 597 грађана, што чини 2,01% од укупног броја становништва, а у Шапцу 1.278 грађана, што чини 1,1% од укупног броја становништва.
“Спортски изазов”организује се са циљем да грађане Србије подстакне на редовно бављење спортом. Велики број активних такмичара, рекреативаца, љубитеља спорта и чланова различитих спортских организација, како у Шапцу, тако и у Лозници учинили су овај “Спортски изазов” успешним. Учешће у “Спортском изазову” подразумевало је укључење у било који спорт, игру или физичку активност на 15 минута.
“Спортски изазов“ у Шапцу, у улози капитена овог града отворио је кајакаш Небојша Грујић, освајач сребрне медаље на Европским играма у Бакуу, бронзане на Светском првенству 2015. и златне 2014. године.
- Драго ми је да су наши суграђани дошли у оволиком броју, велико је задовољство и част бити капитен Шапца у овом изазову, истакао је Грујић.
- „Спортски изазов”је сјајна идеја. Драго ми је да сам овде и да имам част да будем капитен Лознице у овом “Спортском изазову”. Увек се бавите спортом јер ћете тако бити задовољнији, срећнији и здравији- рекао је капитен Лознице Виктор Немеш, наш рвач који је на првим Европским играма одржаним у Бакуу овог лета освојио сребрну медаљу.
На самом почетку Шапчанима се обратио и председник Спортског савеза Шапца прослављени рукометаш Веселин Вуковић.
- Надам се да ћемо у фер борби победити наше пријатеље у Лозници. И њима свакако желим срећу и надам се да је и код њих овако гужва и да је пуно оних који вежбају.
Заменик градоначелника Шапца, Немања Пајић рекао је.
- Ово је права прилика да покажемо како Шабац јесте и увек је био прави спортски град. Није најважније да победимо, најважније је да овај догађај мотивисати многе Шапчане да се баве спортом не само данас, већ и у будуће и то редовно.
- „Спортски изазов” има за циљ да анимира грађане да се баве спортом. Ми у Лозници посебну пажњу посвећујемо пре свега младима и њиховом бављењу спортом. Веома ми је драго да је Лозница у овој спортској борби са градом Шапцем успела да се покаже као град спорта и да у олимпијској атмосфери и олимпијском духу дође до победе. Лепо је бити победник, али хтео бих да честитам и Шапчанима на фер и поштеној борби- рекао је Дејан Пелевић члан градског већа Лознице.
Грађани Лознице и Шапца су се у великом броју прикључили игри “Потрага за благом”, у склопу које је требало да испуне низ задатака и пронађу истакнуте локације у својим градовима, а компанија Цоца-Цола је својим соковима наградила најбрже екипе.
Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Цоца-Цола ексклузивни је партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима међу којима је и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Цоца-Цола компанија је и најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa