Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ПУ“Сунцокрети“ у пројекту ЕКО-ШКОЛЕ, ЕКО-МОТИВАЦИЈА

Активни током целе године

Ове радне године Предшколска установа „Сунцокрети“ се укључила у пројекат Еко школе, еко мотивација који подржавају амбасадори одрживог развоја и Вип Мобиле.
Циљ пројекта је да деца сазнају што више о својој животној средини, важности и начину њеног очувања. Такође, програмом треба да се укаже на проблеме из ове области у нашој локалној заједници и надамо се подстакнемо да се они брже и боље решавају.
У пројекат су се укључиле следеће групе са својим васпитачима: предшколске групе из Прова и Матијевца, млађа група и предшколска група Владимирци, млађа и предшколска група из Дебрца. Координатор активности је васпитачица Маја Мирковић из Прова.
Прва активност у оквиру пројекта је била обележавање Светског дана река 25. -28. септембра. Све групе су кроз различите игре, активности и акције обележиле овај дан те су се деца упознала са вредностима и важности река за њене еко-системе, као и за људе, на који начин сачувати реке од загађења и шта они могу да учине.
Предшколци Прова су имали конкретну акција чишћења једног малог дела обале реке Саве, који протиче поред Прова. Ту су оставили и таблу са еко-поруком за одрасле. Матијевачки предшколци су обишли корито реке Вишњице у којој нема воде. И у другим групама су деца направила паное са еко-порукама.
Активности у овом пројекту се настављају током целе радне године.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa