Инфо

8. октобар 2015.8. окт 2015.
ЗОРАН МИЛЕТАКОВИЋ КОМУНАЛНИ РЕДАР ИЗ БОГАТИЋА

ОПЧИЊЕН ЧИСТОЋОМ ВАРОШИ

Мало ко с толико љубави и пажње ради свој посао, као Зоран Милетаковић, кога његови пријатељи боље знају по надимку Доктор, комунални редар ЈКП Богатић из ове мачванске варошице.” Доктор “ је упоран борац за чистоћу. Разноразним смећем са широких тротоара и паркова је напунио десетине и стотине џакова у првој зони Богатића, улици “Војводе Степе”, која кажу упућенији просто заблиста после његовог проласка с специјалним колицима, хватаљком и пластичном метлом за смеће.
С поносом истиче да су му јутарњи пријатељи пекари, млеакаџије, продавци новина и бројни други ранораниоци.
У походу на смеће креће од раних јутарњих сати, чим попије прву кафу у предузећу. Одмах се хвата свог специјалног алата који се састоји од несвакидашњих колица ( где закачује сметларски џак), једне хватаљке за хартију и кесице, те пластичне метле. У походу на смеће, креће од малог парка, испред зграде Дома здравља у Богатићу, где прво очисти терен. Потом долази дуже задржавање испред зграда поште, општине, школе, привредних објеката у самом центру...
- Није тешко. Навикао сам на рано устајање. Кад би пролазници били мало пажљивији и користили више корпе за отпатке, којих је пуно на овом простору, било би и мени лакше, каже Милетаковић.
Посао није никада бирао и увек се трудио да поштено заради. Посебно га радује што је кренуо стопама свог оца који је у ЈКП Богатић часно заслужио пензију. Истиче да се посебно лепо осећа кад свежину јутра “запљусне” мирис свежег хлеба из камиона који га разносе свако јутро.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa