Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
У ГРАДСКОМ УДРУЖЕЊУ ПЕНЗИОНЕРА ГРАДА ШАПЦА ОДРЖАНО КЊИЖЕВНО-МУЗИЧКО ВЕЧЕ

ЛЕПША СТРАНА ТРЕЋЕГ ДОБА

Прошлог петка у сали Градског удружења пензионера Шабац ученици Стручне хемијске и текстилне школе са својим професорима Душицом Ђуричић и Бошком Живановићем одржали су књижево-музичко вече. Током четрдесетпетоминутног програма најстарији суграђани имали су прилику да чују стихове из најновије збирке поезије коју су недавно заједнички објавили поменути професори. Уз пратњу проф. Живановића на гитари и клавијатурама, талентовани ученици извели су десетак старих, изворних песама.
У „Октобру - месецу солидарности са старима“ ово је била изузетна прилика за несвакидашње дружење на обострано задовољство захваљујући организаторима Светлани Цеци Жегарац, председници Удружења, и проф. књижевности Бошку Живановићу. Одушевљење су изразили како пензионери тако и сами учесници, посебно ђаци међу којима су неки по први пут узели учешће на једном оваквом културном дешавању.
Оба професора истакла су да им је посебно задовољство што су дали несебичан допринос улепшавању „јесени живота“ својим драгим суграђанима, али што је ово била и својеврсна презентација школе која традиционално учествује у културном животу града Шапца.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa