Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
ИГРАОНИЦА РОЂЕНДАОНИЦА СА ДНЕВНИМ БОРАВКОМ „ВЕСЕЛА ЗВОНЧИЦА“

ПРОСТОР ЗА ДРУЖЕЊЕ И УЖИВАЊЕ

Недавно је Шабац добио још један простор за најмлађе. У питању је Играоница рођендаоница са дневним боравком „Весела Звончица“. Смештена у Улици Милутина Бојића 6 својом спољашњости привлачи пажњу. Ипак, оно што заувек освоји срца родитеља је пажња и посвећеност васпитачица које се за малишане узраста од две до пет година брину сваког радног дана од пола седам ујутру до пола шест поподне.
- Сан се остварио. Када сам се одлучила шта ћу студирати имала сам у старту подршку родитеља у отварању једног оваквог простора. За назив „Весела Звончица“ одлучила сам се јер ме је овај цртани лик развесељавао још док сам била дете. Управо ту атмосферу желела сам да пренесем на данашњу децу – каже васпитач Мирјана Јеремић, иначе и директор новоотворене установе.
Иако отворени тек три седмице већ сад имају лепа искуства са децом и њиховим родитељима. Свакодневно се брину за три девојчице и два дечака различитог узраста.
- Почетак није био лак јер деца нису имала класичан период адаптације у коме учествују и родитељи. Свака наша адаптација била је без присуства родитеља али је све протекло на најбољи могући начин. Деца су се брзо уклопила како са нама тако и међусобно. Сада је то сложна, задовољна групица – додаје Мирјана.
Током боравка деци су обезбеђене две ужине, доручак и ручак. О квалитету намирница се води рачуна, а за њихову припрему брине се тетка Данка која се показала као изврсна куварица.
- После доручка обавезно се са њима обављају одређене активности. После тога силазимо у Играоницу где имају пола сата да се изиграју. Затим следе остале активности. Наравно, и поподневно спавање.
Адекватан, простран простор, деци осим пријатне атмосфере у коме проводе већи део дана пружа и сву могућу безбедност што је и први захтев родитеља са којима се сусрећу запослени.
- Управо прво што запазе код нас то је безбедност. Потрудили смо се да нико не може да уђе непримећен. Објекат је обезбеђен алармом и видео надзором. Капија се отвара аутоматски из зграде. Трудили смо се јер је и нама најбитнија безбедност. Родитељима је важно и да деца буду задовољна, да им је лепо, а то је такође битно јер деца понекад остану током целог дана – истиче Мирјана.
Када је у питању задовољство тога не недостаје. Насмејани, расположени, ведри са осмехом на лицу, малишани показују да су овде нашли други дом и, како рече мали Вук, место за уживање.
- Лепо се играмо, дружимо. Деца стварно воле да долазе што потврђују како они сами тако и њихови родитељи који викендом неизоставно чују бар једанпут питање: „Када ћемо у вртић?“ Једва чекају да дођу, а то је оно најважније. Да није тако не би радо долазили и дружили се са нама. Играоница им је једно од најомиљенијих места јер представља својеврстан вентил за пражњење њихове енергије. На обострано задовољство забавна спортска активност – истиче Нада Јаковљевић, васпитач.
Планова, како кажу, има доста. Надају се да ће до краја године имати већу групу којој ће моћи да понуде и разне секције попут ликовне, часова енглеског језика и слично. Оно што их за сада издваја од других је посебан подрумски простор који се може користити за прославу рођендана али не са класичним издавањем на сат времена. За свакога понешто, рекли би, а опет све у служби деце и њиховог што боље проведеног времена.
О. Гавриловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa