Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
ИЗЛОЖБА У ГАЛЕРИЈИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

МОРСКЕ ИМПРЕСИЈЕ

У понедељак, 19. октобра, у галерији Културног центра је отворена изложба Рајка Р. Каришића под називом “Морске импресије”.
“Ово пред вама, јесте појављивање једног од многобројних фолдера господина, уметника Рајка Каришића, чија се слава на даљину шири, захваљујући талентима многобројним и несвакидашњим, фанатичном труду. Ово је један лирски упад, један фини сегмент из опуса његовог фантастичног, који је одавно зашао међу нумере милиона; ово је кап есенције његове стваралачке која пада међу нас, а некога ће свакако да дотакне и произведе, ко зна шта, и колико још лепога и необичног...”, забележио је Душан Миловановић.
Рајко Р. Каришић је рођен у Бачком Добром Пољу 1952. године. Гимназију је завршио у Врбасу, а Машински факултет у Новом Саду. До сада је излагао радове на преко педесет самосталних и више стотина колективних изложби фотографија у земљи и иностранству. Учествовао је на педесетак колонија и саборовања као уметнички фотограф и сликар. Као самостални аутор, издао је 83 фотомонографије и 19 минимонографија посвећених нашим црквама и манастирима. За своја остварења у области уметничке фотографије, добио је неколико десетина награда и признања.
Изложбу “Морске импресије”, Шапчани могу погледати до 26. октобра.

М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa