Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
КОЦЕЉЕВА

КАРАЂОРЂЕВА ДОБИЈА НОВО РУХО

У Коцељеви су настављени радови на рехабилитацији уличног система. Протеклих дана, у оквиру државног програма санације последица од поплава, започета је реконструкција једне од најдужих и најпрометнијих улица.
Прву фазу ревитализације Карађорђеве улице, која је након прошлогодишњих поплава и рушења моста на реци Тамнави на обилазници око ове општине преузела улогу транзитне саобраћајнице, финансира ЈП “Путеви Србије”. За изградњу коловоза и постављање ивичњака у дужини од 960 метара према пројектној документацији, која се поклапа са извођачком ценом, биће потрошено 23 милиона динара.
Скоро четири милиона више предвиђено је да кошта изградња кишне канализације која представља другу фазу реализације пројекта и коју ће финансирати коцељевачка општина. Ова локална самоуправа издвојиће и око 8,5 милиона за изградњу тротоара са зеленом површином са обе стране улице
–Расписана је јавна набавка за изградњу тротоара са десне стране гледано од улице Миће Станојловића зато што је за сада то технички изводљиво без додатних радова. До краја октобра месеца требало би да буде изабран извођач радова- рекао је директор Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу Драган Милинковић.
Он је најавио да ће ускоро почети припремни радови за асфалтирање и асфалтирање дела некатегорисаног пута Дружетић Бобија у дужини од око пола километра, затим дела пута у Доњем Црниљеву од реке Тамнаве до станова а ново лице добиће коловози у Устаничкој као и у Борачкој улици од Шесте личке до Љутице Богдана.
–Сви ови радови коштаће око осам милиона што је за око 1,3 милиона динара мање у односу на предрачунску вредност- додао је директор овог јавног предузећа.
Весна Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa