Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ОДБОРА НОВЕ СРБИЈЕ

ПЕТИЦИЈА ЗА РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА ТАКСИ ПРЕВОЗА

Градски одбор Нове Србије у Шапцу покренуће, од четвртка, 22. октобра петицију у којој ће захтевати измену градске одлуке о ауто такси превозу. Тог дана петицију ћемо прикупљати испред Старе робне куће, у времену од 11 до 13 сати, а затим сваког радног дана у просторијама НС Шабац, Господар Јевремова 13 од 9 до 12 сати.
Пре скоро месец дана Градски одбор Нове Србије упозорио је да драстичан пример стварања проблема у саобраћају, али и кршења људских права представља организација Такси превоза у нашем граду. Ако у нашем граду покушате да добијете регистрацију за ауто – такси превоз, што је један од услова да се овим бавите, морате бити сигурни да вам је животни век једнак или нешто дужи од животног века корњаче са Галапагоса. Тачније, вероватноћа да ћете ово одобрење добити у овом веку мери се промилима. Град је утврдио број ауто-такси превозника, поделио регистрације и оне се сада наслеђују, препродају и шта ли већ не, а нове се, не издају. Тако да они који би се бавили овом делатношћу, морају да раде за неког од оних који ову регистрацију имају. Они пак не морају да раде ништа. До да ту своју регистрацију „ставе на располагање“ и затим у топлом, кафићу или кући, без икаквог труда, убирају резултате туђег рада. Несрећни таксисти тако морају да зараде и за себе и за њих, у „славној“ традицији робовласничког система, који је са ових простора протеран још у доба Немањића. Последице су јасне, цене ће за толико морати бити веће, и то ћемо, наравно, платити ми, грађани Шапца.
Други проблем јесте што је ово противуставно, јер се на овакав начин, директно и нескривено, крши Уставом РС загарантовано право на рад. Са друге стране они који су ову регистрацију добили, добили су је, практично доживотно и наследно. Сав тај хаос град не жели да види и тиме директно учествује у овом неуставном и неморалном послу. А може то да прекине. И то одмах. И то тако што ће дозволити Шапчанима уставом Србије гарантовано право на рад обављајући просту регистрацију заинтересованих и пустити да тржиште, на задовољство нас корисника, уради своје, или та места периодично, ако их лимитира, давати на јавном надметању. И на један и на други начин ми бисмо добили јефтинији, поузданији и сигурнији такси превоз, а град би повећао и број запослених. Ако је то градским властима у интересу. Ако није, ред би био да нама, грађанима Шапца, то и кажу. О поштовању устава и наших, истим, гарантованих права да и не говоримо.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa