Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

СПОРНЕ ОСТАВКЕ

Градски одбор Српске напредне странке одржао је у петак конференцију за медије на којој су главна тема били избори за Савет Месне заједнице Мрђеновац. Расписивање ових избора било је и узрок прекида седница градске Скупштине прошле седмице.
Изборе је расписао председник Скупштине прим. др Слободан Мирковић након што је пет чланова Савета поднело оставке, које су потом желели да повуку. Међутим, председник Савета МЗ Мрђеновац, Милић Гранић, на конференцији довео у питање управо начин на који су те оставке поднете.
Према Гранићевим наводима, људи блиски Градској управи сакупљали су потписе од чланова, а потом их предали, што је у супротности са Статутом МЗ. Гранић је изјавио и да су вршили уцене и давали различита обећања, да би дошли до тих оставки, па и да је њему самом нуђено да тражи шта хоће.
-Прва двојица су потписала почетком септембра, трећи средином, а последња двојица крајем месеца. Сви ти потписи су на једном папиру и под истим датумом. Избори су расписани, а мени није послата та одлука. Постоји и списак комисије за коју пише да ју је саставио Савет МЗ, а без печата и мог потписа, навео је Гранић.
На конференцији је истакнуто да се оставке могу поднети само на састанку Савета, председнику, који их потом предаје председнику Скупштине.
Гранић се жалио и Министарству државне управе и локалне самоуправе које је потом захтевало од секретара скупштине потребну документацију на основу које ће поступити у складу са својим надлежностима.
Милић Гранић је у уторак поднео кривичну пријаву против Н.Н. лица које је изабрало чланове за изборну комисију.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa