Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Исти сте

Грађани Шапца су протекле седмице били сведоци политичког ријалити шоу програма под називом „Седница Скупштине града“ чији је сценариста био Слободан Мирковић председник Скупштине испред ДС, режисер Блажа Кнежевић председник одборничког клуба СНС, такмичари одборници СНС, а статисти одборници владајуће већине. Трајао је шоу два цела дана и одигравао се на три локације, уз два прекида, на срамоту демократије и парламентаризма.
Председавајући Мирковић је по ко зна који пут демонстрирао своју способност да из посланика опозиције извуче оно најгоре у њима, а у случају Кнежевића и осталих преко ноћи европејством збуњених одборника СНС извукао је радикала , оног Шешељевог који полива водом, чупа микрофон и којега са седнице износе на рукама. Повод за демонстрацију радикалног схватања европејства Кнежевића и СНС био је расписивање избора за Савет МЗ Мрђеновац, а након писмене оставке пет од седам чланова Савета који је формирао СНС. Одборнику Кнежевићу није била важна чињеница да то није тачка дневног реда нити је поштовао одлуке председавајућег који је, иако Пословник о раду Скупштине не познаје и не љуби, у складу са Пословником Кнежевића са седнице због ометања рада прво опомињао а затим и удаљио, а у следећем покушају заседања и све одборнике из редова СНС који су физички спречавали наставак седнице и тиме грађанима демонстрирали како би изгледао рад Скупштине ако би се они дочепали власти.
Циљ Кнежевића био је прекид седнице, а као алат му је послужило и угрожавање сопственог живота којем се изложио преседник распуштеног Савета МЗ Мрђеновац започевши штрајк глађу који се ничим не може оправдати ни подржати, а понајмање у политичке сврхе користити, јер је повод штрајка крајње баналан.
Градски одбор Нове странке Шабац осуђује злоупотребу Скупштине града од стране одборника СНС и сматра да су се одборници СНС као велики борци за право и правду уместо злоупотребе Скупштине морали обратити надлежним институцијама са захтевом да се истраже тврдње о незаконитим радњама у Мрђеновцу у вези са оставкама чланова Савета и расписивањем избора за Савет МЗ, тим пре што су се три члана Савета из редова СНС прво „продала“, а након пар дана пишманила и оставке повукла.
НОВА Шабац истиче и да је владајућа већина у Скупштини града на челу са Мирковићем неискрена и далеко од европских и парламентарних вредности те да упркос својој двотрећинској већини за све ове године у Скупштини града није створила атмосферу парламентаризма и истинске демократије.
Сматрамо да садашња одборничка већина састављена од пуких дизача руке, што се видело у наставку седнице, без жеље за расправом или дискусијом по било којој тачки дневног реда то и није у стању да уради и наглашавамо да ће се Нова странка уласком у Скупштину града борити да се у њој развија дух демократије на добробит свих грађана нашег града.
НОВА Шабац ће за одборнике кандидовати људе спремне да својим радом и учешћем у дебатама побољшају све одлуке које скупштина доноси, а не новцем грађана плаћене дизаче руке, јер одборници требају бити представници народа, дакле најбољи међу њима, а по садашњем саставу Скупштине, односно чињењу или нечињењу одборника делује да је важила негативна селекција, барем када се ради о скупштинској већини “што си гори, послушнији, непринципијалнији и лакше поткупљив, то си бољи”.
Неискрени евопеизам градске владајуће већине, као и нагли, преконоћни наредбом вође уведени европеизам СНС рађа питање: У чему је разлика?
Одговор је: разлике нема.
Исти сте.
Нова странка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa