Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
У МАЧВАНСКОМ МЕТКОВИЋУ НАСТАВЉЕНА ТРАДИЦИЈА НЕГОВАЊА СТАРИХ ОБИЧАЈА

ВЕСЕЛЕ МАШИНЕ У КОНАКУ

На крају улице Краља Петра Првог у Мачванском Метковићу у Етно селу “Мачвански конак” власника Миодрага Вујића, прошле суботе одржана је традиционална културно-забавна манифестација “Метковачка весела машина”. Састојала се из више делова, а различита дешавања нису изостала током целог дана.
Посетиоци су могли да уживају у живописном амбијенту Етно села које објектима и распоредом подсећа на старо мачванско домаћинство из периода о коме је најбоље сведочио у својим бројним књижевним делима Јанко Веселиновић. Припреман је котлић, печени листићи, презентирани бројни прехрамбени производи, одржане коњичке трке сулкаша, које привлаче највећу пажњу Мачвана. У забавном програму чуле су се бројне песме посвећене пре свега ракији, а наступила су фолклори домаћина и гостију, фолклорног ансамбла “Ђидо” из Богатића.
У такмичењу најбољих ракија, учествовало је више казана и казанџија. Специјални жири за најбољу шљивовицу прогласио је ракију Радосава Шобића из суседног села Белотића, стару 15 година и произведену по посебној технологији без коришћења вештачких адитива.


Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa