Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
ОД 5. ДО 13. НОВЕМБРА У ШАБАЧКОМ ПОЗОРИШТУ

ВЕЧЕРИ ДУШАНА КОВАЧЕВИЋА

Почетак новембра у Шабачком позоришту биће у знаку академика Душана Ковачевића, драмског писца, сценаристе и позоришног радника. Шапчани ће имати прилику да од петог до тринаестог новембра погледају позоришна и филмска остварења од седамдесетих година прошлог века до данашњих дана.
„Вечери Душана Ковачевића у Шапцу“ отвориће у четвртак, 5. новембра, Звездара театар представом „Рођендан господина Нушића“ у режији Небојше Брадића. Наредне вечери, Народно позориште у Београду извешће представу „Ко то тамо пева“.
У суботу, 7. новембра, са почетком у 11 часова одржаће се „Симпозијум театролога посвећен делу Душана Ковачевића. Уз модератора др Светислава Јованова говориће Игор Бурић, др Александар Кузмић, мр Бошко Милин, мр Александар Милосављевић, мр Миливоје Млађеновић, др Михајло Пантић, др Ксенија Радуловић, Жељко Хубач.
Недеља, 8. новембар, предвиђена је за Филмски маратон у оквиру кога ће се приказати филмови снимљени по сценарију Душана Ковачевића. На свака два сата од 12 до 22 часа смењиваће се филмови „Ко то тамо пева“, „Сабирни центар“, „Професионалац“, „Маратонци трче почасни круг“, „Балкански шпијун“ и „Подземље“.
Почетак наредне седмице, 9. новембар, обележиће представа Атељеа 212 „Свети Георгије убива аждаху“ у режији Љубомира Муција Драшкића. До петка, када се завршава манифестација, љубитељи позоришне уметности имаће прилику да погледају „Урнебесну трагедију“ Црногорског народног позоришта из Подгорице у режији Вељка Мићуновића, „Кумове“ и „Генералну пробу самоубиства“ Звездара Театра у режији Душана Ковачевића. Све представе ће бити игране од 20 часова.
Последње вечери, 13. новембра, са почетком у 20 часова одржаће се Вече поезије „После педесет година“ Душана Ковачевића и пријатеља. Сав приход са ове вечери отићи ће у хуманитарне сврхе.
ЦЕНЕ КАРАТА
Цена појединачне карте за „Вечери Душана Ковачевића у Шапцу“ биће 600 динара, комплета карата за две представе 900, за три 1.200, а за све 2.500. За филмски маратон 100 динара и важи за све пројекције.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa