Инфо

15. октобар 2015.15. окт 2015.
ГОСТИ ДРУГЕ ВЕЧЕРИ „БЛУЕС & ЈЕЗЗ ФЕСТИВАЛА“ 31. ОКТОБРА МИГЕЛ ЗЕНОН И ДАВИД ПЕЊА ДОРАНТЕС

ЗВЕЗДЕ ЏЕЗА И ЛАТИНО МУЗИКЕ

На 15. Интернационалног „Блуес & Јеез фестивала“, који ће се одржати 30. и 31. октобра, у Шабачком позоришту Шапчани ће имати прилику, да између осталог чују звезде фузије џеза и латино музике Порториканца Мигела Зенона и Шпанца Давида Пењу Дорантеса и то друге вечери од 20.30 часова.
Широм света уважаван као један од најутицајнијих, револуционарних саксофониста своје генерације, успешно балансирајући између традиције и иновације, развио је јединствени израз као композитор и концептуалиста. Свој рад усмерио је на успостављање најбоље мешавине латино-америчког фолклора и џеза. Овогодишњи је добитник признања за најбољег саксофонисту од стране америчке Асоцијације џез критичара. Четвороструки је добитник Гремија и Латин Гремија. Додељујући му тзв. „Грант за гениј“ Фондација Мекартур истакла је да је „овај млади музичар и композитор велича уметничку, културну и друштвену традицију џеза, у исто време стварајући потпуно нови џез језик за 21. век“.
Мега звезда шпанске музичке сцене, Давид Пења Дорантес, спојивши изузетно експресивне технике кроз специфичан звук публици дарује емоцију џеза и фламенка, ритам музике и плеса, повезујући мисли, жеље и емоције.
Све то и много више донеће 15. Интернационалног „Блуес & Јеез фестивала“.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa