Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ПОМОЋ УГРОЖЕНИМА У ПОПЛАВИ

ВРЕДАН ПОКЛОН ЗА ШКОЛАРЦЕ

Интернационални Центар за трансфер знања и технологија, партнерство и иновације ИЦТТИ из Новог Сада реализује пројекат помоћи за породице угрожене у поплавама са подручја Града Шапца, укупне вредности 140.000 евра, који је финансиран од стране Волксхилфе Аустрија и Града Шапца. Тим поводом Шабац су недавно посетили представници ИЦТТИ. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић истакао је колико је ово значајна донација, која је овог пута намењена основним и средњим школама и Предшколској установи „Наше дете“.
- Ова, као и сва претходна помоћ, која је намењена становништву на подручју које је претрпело поплаве, драгаоцена је. Користим прилику да у име Града захвалим донаторима, јер је ово веома вредан поклон. Његову материјалну вредност премашује и симболика коју има - донацију је организовао Центар за трансфер знања и технологија, партнерство и иновације из Новог Сада, а овај део донације у опреми и белој техници намењен је управо школама и ПУ „Наше дете“, па ће користити деци и њиховим наставницима. Донатор је град Беч, који је нашем граду доста помогао током прошлогодишњих поплава и у периоду опоравка од штете коју смо претрпели. Захвалан сам господину Хугу Ван Вегелу, председнику овог Центра на досадашњој помоћи и сарадњи, уверен да ћемо заједно радити и убудуће- рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Овом донацијом у претходном периоду обухваћене су и 272 породице из Мрђеновца, Орашца, Предворице, Миокуса, Мишара, Прњавора, Рибара, Горње Врањске, Богосавца, Липолиста, Слепчевића, Мајура и Табановића, које су добиле белу технику, намештај, хидрофоре или грађевинско - занатске радове.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa