Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
Студенти и професори Високе туристиЧке Школе гости Шапца

ГРАД СА ТРАДИЦИЈОМ

Студенти и професори Високе туристичке школе из Београда посетили су прошле суботе Шабац у оквиру стручне екскурзије током које су се упознали са туристичким потенцијалима, историјом, културно-историјским споменицима и архитектонским вредностима Шапца, али и могућностима за развој туризма са којима Шабац располаже. Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић дочекао је и поздравио студенте и професоре.
- Драго ми је што су студенти и професори Високе туристичке школе гости Шапца. У разговору са њима закључио сам да су им први утисци о нашем граду добри - не без разлога - Шабац има и традицију, а ради се доста и на томе да се она сачува и унапреди. Они ће посетити и Цер, једно од места које у нашој туристичкој понуди има велики потенцијал, али не и место које завређује. Верујем да овакве посете могу допринети афирмацији потенцијала и подстаћи развој туризма, који у Шапцу и околини може имати различите аспекте - од манифестација, преко посете културним и историјским споменицима до развоја сеоског туризма. Ови млади људи, будући туристички водичи ће се, надам се, кад заврше школовање са својим групама туриста вратити у наш град и представити оно најбоље што имамо, зато је задовољство бити им домаћин, рекао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
После посете Шапцу планиран је обилазак историјског место Текериша и Спомен комплекса „Церским јунацима“, а након тога предвиђена је посета планини Цер и упознавање са природним и антропогеним вредностима западне „капије“ Србије, као и туристичким потенцијалима и могућностима за развој туризма на овој планини.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa