Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ИНИЦИЈАТИВА СЕЛО - ГРАД

ЧЕКАЈУЋИ МИНИСТАРКИН ОДГОВОР

Прошлог уторка одржана је конференција за новинаре „Иницијативе Село-Град“ поводом писма које је упућено министарки пољопривреде проф. др Снежани Богосављевић Бошковић. На скупу је учествовало најуже руководство „Иницијативе Село-Град“, које је подсетило на све апеле упућене Министарству.
-Иницијатива Село-Град је неколико пута указивала на могуће проблеме и последице суше, које су се нажалост оствариле. Ми смо били главни иницијатор захтева званичног извештаја о последицама суше, што је учињено упућеним писмом министарки пољопривреде. У њему је затражен детаљан извештај о процени последица суше, као и мере које надлежно министарство планира да предузме. Поред поновне молбе која је упућена на конференцији, одржаној 6. октобра, надлежно министарство се није огласило. Сведоци смо да је у последњих неколико недеља дошло до пада цене стоке и неисплаћених субвенција, што додатно говори о важности овог проблема. Ми ћемо и даље настојати да уочавамо и решавамо проблеме везане за аграр и оштро ћемо осуђивати свако занемаривање наших пољопривредника, изјавила је Ивана Катић, координаторка за село „Иницијативе Село- Град“.
-Због неадекватног поступања Министарства пољопривреде и одбијања давања одговора на постављена питања, ми смо у обавези да говоримо истину о стању у аграру, јер сам и сам пољопривредни произвођач. Све оно што се дешава мојој породици дешава се свим пољопривредницима, чије су породице дошле на руб егзистенције. Уколико се настави оваква ситуација, наша омладина ће бити приморана да напушта села и прелази у градове. Наше стање у пољопривреди симболично ће приказати овај пробушен и празан новчаник, који ћемо у име сељака Мачве, Поцерине и Посавотамнаве послати министарки, изјавио је Драган Станковић, одборник „Иницијативе Село- Град“.
Уколико у наредном периоду министарка пољопривреде не одговори на апел наших пољопривредника, Иницијатива Село- Град ће организовати протестни митинг, на коме ћемо поновити наше захтеве.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa