Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ШАБАЧКИМ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА УРУЧЕНА ВРЕДНА ДОНАЦИЈА

КОМПЈУТЕРИ ЗА БУДУЋЕ ИНЖЕЊЕРЕ

Протеклог уторка ученици и запослени у Шабачкој гимназији угостили су генералног директора „Железаре Смедерево“ и његове сараднике који су се одазвали акцији „Један компјутер, много инжењера“.
- С обзиром да је наша Гимназија специјализована за рачунарски смер покушали смо да преко привреде дођемо до неопходне опреме. Одазвали су нам се многи привредници. Данас, захваљујући нашем бившем ученику, који је један од директора у „Сартиду“, Свети Костадиновићу, угостили смо генералног директора „Железаре Смедерево“ и његову супругу који су нам донели своју донацију. Ради се о два компјутера најновије генерације које би школа тешко могла да набави да није помоћи привредника – рекла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.
Улагање у образовање, по речима др Петера Камараса, генералног директора „Железаре Смедерево“ д.о.о., најважнија је обавеза било које земље.
- Два су разлога што сам у Шапцу. Прво, дошао сам да подржим школу одакле долазе и многи од запослених. Образовање ми је веома важно. Ако немате добро образовање наша деца неће бити довољно добра за индустрију и економију. Други важан разлог је да ови људи морају бити запослени. Многи млади образовани људи одлазе из земље тражећи бољи живот и посао на Западу. Морамо то зауставити. Надам се да ће неко од ових младих људи који добију образовање у оваквој школи једног дана радити и у „Железари Смедерево“ – изјавио је др Камарас истакавши да су већ имали сличне акције и обећавши да ће поново доћи у Шабац.
Захваљујући онима који су некада стицали своја знања у клупама Шабачке гимназије садашњи и будући гимназијалци имаће боље услове за школовање.
- Човек када оде из свог града увек жели да се врати. Веома ми је драго што се налазим овде и што могу да помогнем будућим генерацијама да имају боље услове него што смо ми имали. Овај начин сарадње са својим градом и школама у којима сам био је врло значајан за мене – истакао је Светислав Костадиновић, извршни директор „Железаре Смедерево“ за продају.
Шабачка гимназија тренутно има три кабинета са сто компјутера старије генерације. По речима директорке Исаковић потребно је још педесет компјутера који би задовољиви захтеве савремене технологије, а сами тим допринели и адекватном образовању младих.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa