Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
НЕДЕЉА ЗА НАМА У ЗНАКУ ХУМАНОСТИ СРЕДЊОШКОЛАЦА

ЗАВРШЕНА ЈЕСЕЊА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ

У сарадњи са Црвеним крстом Шабац Институт за трансфузију крви Србије прошле седмице, од 19. до 22. октобра, реализовао је традиционалну Јесењу акцију давања крви. Првог дана у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, где су се овом хуманом чину одазвали и ученици Школе примењених уметности и Стручне хемијске и текстилне, као и студенти Високе школе струковних студија за васпитаче, прикупљена је педесет једна јединица крви. Другог дана, у уторак, у Средњој пољопривредној школи са Домом ученика и Техничкој школи, прикупљено је четрдесет шест јединица. Ученици Економско-трговинске школе прошле среде даровали су тридесет осам јединица, а шабачки гимназијалци последњег дана четрдесет две јединице.
- У овој акцији је узето 177 јединица крви што је један изузетан резултат и што говори о великој хуманости и свести наших младих који су по први пут даровали ову драгоцену течност – рекао је Зоран Радукић, сарадник за акције Црвеног крста Шабац.
Акција међу средњошколцима наставиће се на пролеће, у марту, када се очекује још већи одзив јер ће многи ученици до тада стећи могућност давања крви јер према правилу свака особа мора да буде пунолетна.
- Сигуран сам да ће и у наредном периоду Шабац остати међу првим градовима Србије по хуманости – уверен је Радукић.
Сва прикупљена крв биће употребљена за лечење шабачких болесника у београдским болницама и клиникама.
О. Г.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa