Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ У АНЕКСУ БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

БЕОГРАД, ВЕЧИТИ ГРАД

У дворани “Винавер”, у недавно отвореном Анексу, протекле среде је представљена књига “Београд, вечити град” Александра Диклића.
Телевизијски серијал у 27 епизода, аутор је “превео” у едукативно и интересантно штиво, својеврсну београдску енциклопедију која води читаоца кроз бурне векове престонице.
Према Диклићевим речима, “ праве замке и изазови биле су устаљене и досадне приче о нашој историји” – Толико тога је остало изван маргина званичне науке, а баш ти детаљи су битни за разоткривање праве слике времена, неког амбијента који је омогућио да се у Београду деси толико несвакидашњих догађаја.
Књига “Београд, вечити град”, објављена је крајем 2013. године, а за само годину дана је доживела своје 11. издање и добила позитивне критике стручне јавности и публике. Др Александар Тимофејев, научни сарадник Института за новију историју Србије, написао је да ова књига даје “с једне стране интересантну, али са друге стране веома прецизну слику прошлости. Политичка коректност са којом аутор описује суседне државе и народе и њихову улогу у историји Србије, уздиже његово дело на ниво општеприхваћених европских стандарда.”
Шабачка публика је са пажњом пратила причу Александра Диклића, добитника престижне Награде града Београда, као и награде “Београдски победник”, коју додељује Привредна комора Београда.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa