Инфо

1. јул 2010.1. јул 2010.
РАДНИЦИ “ЗОРКЕ ““ ЗАШТИТЕ БИЉА“ ШТРАЈКУЈУ

ПРОИЗВОДЊА ИЛИ ОТПРЕМНИНЕ

Због стечаја који је у “Заштити биља“ покренут на Видовдан, радници ове фабрике су од пре два дана у штрајку. Они траже да им се обезбеди новац за покретање производње или пак отпремнине
Радници “Заштите биља“ шабачке “Зорке“ , чим су сазнали да је покренут стечај, одлучили су да се штрајком изборе за нека своја права. Председник синдикалне организације Миленко Аврић такву могућност је најављивао знатно раније, још када се “Заштита биља“ нашла на списку НБС за такозвани аутоматски стечај фирми које су дуже од три године у блокади.
Изгледа да нам је таква судбина. У овој земљи ништа не може да се реши разговорима и договорима, иако су нам много тога обећавали, већ се за своја права морамо борити штрајком. Подсетићу вас да смо штрајком својевремено издејствовали раскид купопродајног уговора са несавесним купцем који је ово предузеће ојадио. Сада опет штрајком од државе тражимо да нам обезбеди новац за покретање производње или пак отпремнине. Нико нас неће отерати на Биро, јер смо фабрику технолошки сачували, чак све ово време радили дорадне послове који су нам обезбеђивали минималну зараду, каже Аврић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa