Инфо

22. октобар 2015.22. окт 2015.
КОЊИЧКИ СПОРТ

АРГЕНТАРИО УЗЕО „ТРКУ ШАМПИОНА“

Опроштајним хандикапом завршена је тркачка сезона 2015. на Шабачком хиподрому. Последњег дана више него узбудљиве трке, па је у главној, Трци шампиона, надметању трогодаца и старијих галопера на 3.200 метара, славио Аргентарио (Схироццо/А Њиннинг Дреам), власништво Марине Стефановић, тренер Бане Васић, јахач Жељко Илић. Он је у сјајном финишу „за њушку“ умакао Реед Биллy-ију (Гилгамеш/Редцхете), који је у власништву Даутовића, у тренингу код Ивана Танасковића, са Тиком Вујковићем у седлу, а једина дама на дугој дистанци, Есперанза (Рефусе То Бенд/Еспосито), вл. Ристанић, тренер Лукић, јахач Славен Јовановић, упркос одличној партији, у овако добро расположеном друштву, остаје трећа. У плац у трци дана улази још победник Купа принца Павла, Купа Срема, Трке Града Београда - Рхетт Бутлер (Галилео/Рагс То Рицхе), вл. Воја Ивановић, тренер Дуле Пајић, јахач Горан Крстић. Време победника 3:40,7.
У још једном груп окршају, у ком су снаге одмерили двогоди галопери, Калина Ладy (Главалкоур/Калифорнија), Славице Вујковић, тренер и јахач Тика Вујковић, није дозволила изненађења и, упркос борби, за три четвртине дужине коњског тела прва пролази кроз циљ. Други стиже Стојадиновићев Топ Гун, син Данебурy Хилл-а и Таманте, трећи је Шендековићев Алкатраз (Миддленигхт/Ангела Росе), а четврти, после дистанцирања, због „изношења“ у правцу, Ирисх Митс (Хоноуред Гуест/Изабо), власништво браће Крајчиновића.
У другој двогодачкој трци, на 1.200 метара прва је дебитанткиња Цаденце (Сеаттле Сур/Цавалина Миа), власништво Шт. „Љубојевић“, тренер Иван Танасковић, са Италијаном Колмаркајем у седлу, у времену 1:15,6. Миљеница Николете Недић и Жарка Драгичевића, Индиа Јаде (Меанингфул/Италиан Вацатион) у трећем старту стиже друга, док на трећем и четвртом месту остају Хари (Април/Хризантема) Горана Станаревића и Прогресив (Дептх/Петер’с Фоолие), Штале „Шендековић“.
Добру партију, очекивано, у трци на 1.300 метара, пружио је син дерби победника Јоцкер Јацк-а и Никсе - Наугхтy Јацк, (време 1:20,5), у трци у којој су још место у плацу изборили Мистер Беат (Елецтриц Беат/Мерци Беауцоу) КК „Горска тим“, Цразyлиттлетхинг (Ораторио/Феатхер Бриде) Мује Хаџи Османхафизовића и Лусиан Болт (Дептх/Лили Фор Лове) Ејуба Милића.
Другу победу у петом старту ове сезоне, на дистанци од 1.600 метара, у најубедљивијем тријумфу, са пет дужина коњскот тела предности испред другопласиране Перфецт Слиппер (Фоотстепинтхесанд/ Перфецт Гроунд) осваја Огон (Дон’т лосе/Ориноцо Флењ) Драгана Љубомировића са аспирантом Конкољем у седлу, у времену 1:39,7. Трећи је Дедовићев Мар Марис, а четврти Биг Бротхер, браће Пауновића.
У преостала два галопска окршаја на 1.100 метара, славиле су две даме - Гала Дали (Сеаттле Сур/Гоша Комета), вл. Дмитрић, тренер Шендековић, јахач Славен Јовановић и Аббеy Тхеатре (Цаптаин Герард/Схаллоњ Гроунд) власника Драгана Ракића, тренер Дуле Пајић, јахач Горан Крстић.
Дуже од дистанци, времена и манира победе памтиће се узбудљиве трке, осећај који се не преноси речима, јер се не објашњава ова скоро па два века дуга љубав Шапчана и Мачвана према галопу. Опроштајни хандикап на крају сезоне, али и нови коњари – подмладак породица Јовановић и Пајић „пазарио“ је коњички подмладак на лицитацији – јарлинзи син Дептх-а и Ангеле Росе и кћерка Гилгамеша и Екатарине Велике стартоваће већ на пролеће! Будућност галопа остаје у сигурним рукама најмлађих. А, љубав, као и рад, не престаје. Зима је прилика за добру припрему, па ће се само трава на шабачкој стази одморити до новог топота копита, до нових стартова.
М. Мусић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa